Dižkareivis no degoša auto izglābj divus jauniešus

Sabiedrība
Sargs.lv
avārija
Foto: Foto no personiskajiem arhīviem

Aizvadītajā naktī Zemessardzes 17. pretgaisa aizsardzības bataljona dižkareivis Kaspars Garsils, pamanot uz ceļa degošu automašīnu, steidzās palīgā tajā iesprostotajiem pasažieriem, no liesmām paglābjot divus cilvēkus.

Dižkareivis no degoša auto izglābj divus jauniešus

Ap plkst. 2 naktī uz autoceļa Jaunmārupe – Peles bija noticis ceļu satiksmes negadījums, par kura aculiecinieku kļuva dižkareivis Garsils.

Lai arī automašīnas, kas bija ietriekusies kokā, dzinēja telpa dega ar atklātu liesmu, viņš pašaizliedzīgi un ne mirkli nešauboties pieņēma lēmumu glābt tajā iesprostotos cilvēkus, kuri nespēja saviem spēkiem pamest automašīnu.

Neskatoties uz bīstamo situāciju, viņam izdevās glābt kādu puisi un meiteni. Autovadītāju, kurš bija pārāk iespiests, diemžēl glābt neizdevās.

Glābšanā piedalījās arī vēl kāda persona – Ainārs, kurš, braucot garām negadījuma vietai, nepalika vienaldzīgs un arī steidzās palīgā nelaimē nonākušajiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests šorīt ir izteicis publisku pateicību dižkareivim Garsilam, kurš nepalika vienaldzīgs, redzot avāriju, un steidzās palīgā, tādējādi izglābjot divu cilvēku dzīvību, informēja dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Dalies ar šo ziņu