Latvijā drīzumā notiks vēl vienas mācības, kurās piedalīsies aptuveni 1000 ārvalstu karavīru

Militārās mācības
LETA
Steadfasy Javeline 2014
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

No 1.  līdz 10. septembrim Latvijā norisināsies militārās mācības "Steadfast Javelin II", kurās piedalīsies aptuveni 1000 ārvalstu karavīru.

Latvijā drīzumā notiks vēl vienas mācības, kurās piedalīsies aptuveni 1000 ārvalstu karavīru

Tās būs daudznacionālas apvienotās sauszemes un gaisa spēku taktiskās mācības, kurās piedalās bruņoto spēku vienības no Latvijas, ASV, Kanādas, Itālijas, Vācijas, Bulgārijas. Mācības ir nepieciešamas, lai stiprinātu NATO dalībvalstu sadarbību, attīstītu partneru bruņoto spēku vienību savstarpējo savietojamību un pilnveidotu apvienoto spēku veidu mācību plānošanas, koordinācijas, organizācijas un izpildes spējas.

Valdība šodien atļāva Latvijas karavīriem piedalīties šajās mācībās.

Jau ziņots, ka no 29. septembra līdz 6. oktobrim Latvijas teritorijā plānots organizēt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Silver Arrow 2014", kurās piedalīsies vairāk nekā 1000 ārvalstu militārpersonu.

Tās būs sauszemes spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Igaunijas, ASV un Lielbritānijas.

Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, sagatavotu un pilnveidotu bruņoto spēku vienību spējas konvencionālajā karadarbībā, kā arī pilnveidotu aizsardzības nozares, civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā, realizējot atbilstošu sabiedroto militāro un atbalsta vienību uzņemšanu un izvietošanu valsts teritorijā.

Dalies ar šo ziņu