Konkursā „Enkurs 2014” skolēni pārbauda prasmes meklēšanas un glābšanas darbos

Sabiedrība
Sargs.lv
Jūras spēku konkurss

12. aprīlī Krasta apsardzes dienestā notika jūrniecības konkursa vidusskolēniem “Enkurs 2014” trešā atlases kārta, kuras dalībniekiem bija iespēja pārbaudīt savas prasmes meklēšanas un glābšanas darbos.

Konkursā „Enkurs 2014” skolēni pārbauda prasmes meklēšanas un glābšanas darbos

Skolu komandas mērojās spēkiem Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrā, iejūtoties koordinatora lomā – sarunājās pa radio sakariem ar cietušo, atlika koordinātas uz kartes, piedalījās cietušā meklēšanā un citās disciplīnās.

Šos uzdevumus visveiksmīgāk izdevās paveikt Līvānu 1. vidusskolas komandai, kura uzvarēja ar 10 punktu lielu pārsvaru.

Konkurss „Enkurs” notiek jau astoto gadu, un tā mērķis ir ieinteresēt vidusskolniekus apgūt jūras virsnieka profesiju. Konkursa gaitā jaunieši dzīvei pietuvinātos apstākļos – jūrnieku treniņu centros, ostās un uz kuģiem – veic atraktīvus uzdevumus – demonstrē savas prasmes kuģa un laivas vadīšanā, cietušo glābšanā, ugunsgrēka likvidēšanā un citās disciplīnās.

Šogad konkursā piedalās 24 skolu komandas no visiem Latvijas reģioniem – Alūksnes, Rēzeknes, Madonas, Valmieras, Bauskas, Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Līvāniem un citiem.

Konkurss tiek organizēts trīs atlases kārtās – 29. martā koledžā “Novikontas”, 5. aprīlī jūrnieku treniņu centrā “LAPA”, 12. aprīlī Rīgas brīvostas akvatorijā sadarbībā ar Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienestu, savukārt 26.aprīlī Latvijas Jūras akadēmijā norisināsies konkursa fināls.

Konkursa uzvarētāji – pirmo trīs vietu ieguvēji – kā ik gadu balvā saņems ceļojumu ar kādu no Latvijas karoga kuģiem, ko nodrošina A/S “Tallink Latvija”.

Dalies ar šo ziņu