Grupa re:public izdod singlu "Buramdziesma" Latvijas varoņu piemiņai

Kultūra
Sargs.lv
Dziesma
Foto: Ekrānšāviņš no dziesmas video klipa

Lāčplēša dienā grupa re:public laida klajā Latvijas varoņu piemiņai veltītu singlu “Buramdziesma” no šā gada maijā iznākušā albuma "RE:".

Grupa re:public izdod singlu "Buramdziesma" Latvijas varoņu piemiņa

Šajā dziesmā savijās daudz stāstu, atmiņas un mīlestība. Līdzīgi kā daudziem arī mani vectēvi cīnījās katrs savā frontes pusē, bet ar kopīgu mērķi, par Latviju!

"Šī dziesma nav tikai par vectēviem. Kādu laiku atpakaļ, spēlējot akustisko koncertu Kara muzejā Latvijas armijas misijas Irākā karavīru tuviniekiem, es redzēju, cik stipras ir šīs ģimenes, cik cieši tās turas kopā. Šī dziesma ir par šo spēku, par šo mīlestību, par mūsu valsti..." stāsta grupas solists Jānis Rībens.

Dziesmas vārdu līdzautore Laura Daudiša: "Mūsu Buramdziesma par godu šai svarīgajai dienai! Svinīgu un Godpilnu mums visiem šo dienu! Un lai vienīgās kaujas, kas vel priekšā būtu ne fiziskas, bet intelektuālas un stipras garā!"

Savukārt ģitārists Pēteris Asbahs saka: "Aizveriet acis un ieklausieties tikai mūzikā - var iztēloties sākot no tauriņu pļavas ar oranžu upi pa vidu un dažiem mustangiem līdz pat kara laukam...".

Dziesmas vārdu autori ir Jānis Rībens un Laura Daudiša. Mūzikas autori ir Pēteris Asbahs, Jānis Rībens kopā ar albuma producentu Aleksandru Volku.

Dziesmas video autors ir Ritvars Bluka ar kuru grupa "re:public" jau izveidojusi ciešu sadarbību.  Klipu noskaņa ir veidojusies balsoties uz dziesmas skanējumu. Līdz ar to klipā tika izmantoti vēsturiskie pieminekļi, dažādas ielejas un vietas, kuras autorā izraisīja patriotiskas, neparastas un nebijušas emocijas. Klipa veidošanā piedalījās Ritvars Bluka un Sanda Bluka.

Dalies ar šo ziņu