2000 interesentu Kuldīgā noskatās armijas paraugdemonstrējumus; arī NATO iznīcinātāji sveic Latviju

Latvijā
F0CDE08F3A6243BC9C958D5F59F41912.jpg

2000 interesentu Kuldīgā noskatās armijas paraugdemonstrējumus; arī NATO iznīcinātāji sveic Latviju svētkos

Pēc 4.maija svinību reģionālās parādes, kas šogad notika Kuldīgas centrā, tās dalībnieki un militārā tehnika devās uz Pārventu, kur notika paraugdemonstrējumi un tehnikas, ieroču un ekipējuma izstāde. Paraugdemonstrējumus noskatījās vairāk nekā 2 000 Kuldīgas iedzīvotāju un viesu.

Pāri Kuldīgai, sveicot Latviju Neatkarības  pārlidoja NATO gaisa telpā virs Baltijas patrulējošie Francijas Gaisa spēku iznīcinātāji „Mirage”.

 

Savas iemaņas demonstrēja Speciālo uzdevumu vienības kaujinieki, Gaisa spēku aviācijas bāzes glābēji, 1.Zemessardzes novada izlūki, Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti un Valsts robežsardzes kinologi. Ar defilē programmu uzstājās Štāba bataljona Godasardzes rotas karavīri un Jelgavas novada jaunsargi.

 

Savukārt tehnikas, ieroču un ekipējuma izstādē varēja apskatīt apvidus divposmu transportierus un bruņumašīnas, pārvietojamo komandpunktu, artilērijas un pretgaisa aizsardzības lielgabalus un radarus, nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas robotu, ūdenslīdēju un militāro policistu ekipējumu, robežsargu kvadraciklu un motorlaivu, kā arī karavīru un zemessargu ieročus.

Rekrutēšanas un Jaunsardzes centrs pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar dienesta iespējām bruņotajos spēkos, bet Nacionālā aizsardzības akadēmija – ar studiju iespējām Latvijā vienīgajā militārajā augstākās izglītības iestādē.


Dalies ar šo ziņu