Nākamgad 4.maija svētku reģionālā parāde notiks Valmierā

Latvijā
CEBE4E9FCAC14C9A9EC00162C0D1A59A.jpg

Nākamgad 4.maija svētku reģionālā parāde notiks Valmierā

4.maijā Kuldīgā notika gadskārtējā Neatkarības atjaunošanas dienai veltītā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militāro vienību un tehnikas parāde, kurā piedalījās aizsardzības ministrs Artis Pabriks, NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kā arī aptuveni 350 karavīru, zemessargu, robežsargu un jaunsargu. Parādi vēroja arī vairāki tūkstoši Kuldīgas iedzīvotāju un viesu.

„Šodien, svinot kopā ar jums Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, es aicinu jūs novērtēt to, ka, atšķirībā no daudzām citām nācijām, mums ir iespēja būt brīviem un neatkarīgiem, kā arī uzņemties atbildību par šo brīvību,” uzrunājot svētku dalībniekus teica A.Pabriks. „Tikai uzņemoties atbildību par savu valsti, sadarbojoties un uzticoties cits citam, mēs varēsim izveidot skaistu un drošu valsti.”

Latvijas armija ir ne tikai Latvijas valsts simbols un balsts, bet arī patriotisma priekšpostenis un piemērs,” sacīja ministrs.

Viņš aicināja visus būt patriotiem un atgādināja, ka patriotisms sākas katrā pilsētā, katrā ģimenē, kur vecāki ar savu piemēru māca bērniem mīlēt mūsu valsti.

    

„Valsts var pastāvēt tikai tik ilgi, kamēr ir pilsoņi, kas vēlas šo valsti aizstāvēt, un šodienas parāde pierāda, ka mūsu valsts mums ir svarīga un mēs esam tās patrioti,” sacīja bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

„Vēsturiski ir pierādījies, ka, lai iegūtu un nosargātu neatkarību, ļoti liela nozīme ir sabiedroto atbalstam,” uzsvēra NBS komandieris. „Pirms 23 gadiem mēs atjaunojām neatkarību līdz ar mūsu kaimiņiem, Baltijas valstīm, savukārt šodien mēs svinam Neatkarības atjaunošanas dienu kopā ar NATO sabiedrotajiem, jau ar kuriem kopā mēs varam nostāties par brīvību un drošību visā pasaulē.”

   

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks nominēja arī nākamā gada 4.maija svinību vietu, par kuru kļuva Valmiera, un pasniedza valsts karogu Valmieras mēram Inesim Boķim.

Lai dotu iespēju iepazīties ar bruņotajiem spēkiem arī tiem iedzīvotājiem, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālās valsts svētku parādes Rīgā, pagājušajā gadā Aizsardzības ministrija un NBS aizsāka jaunu tradīciju – valsts Neatkarības atjaunošanas dienā 4.maijā kādā no Latvijas novadiem organizēt bruņoto spēku dienu. Pērn šāda parāde notika Rēzeknē, savukārt šogad nolemts iepriecināt Kurzemes reģiona iedzīvotājus, parādi rīkojot Kuldīgā. 

  

Nacionālo bruņoto spēku, Jaunsardzes un Valsts robežsardzes vienību un tehnikas parādes ierakstu būs iespējams noskatīties reģionālajā televīzijā „Re:TV” 4.maijā plkst.17 un plkst.23, un 5.maijā – plkst.8.

Dalies ar šo ziņu