4.maiju - Brīvības svētkus - bruņotie spēki svinēs Kuldīgā. Nāc pulkā, svinēsim kopā!

Latvijā
6FFF4B337D454681A1F5FC026B2BED62.jpg

4.maiju - Brīvības svētkus - bruņotie spēki svinēs Kuldīgā. Nāc pulkā, svinēsim kopā!

Lai iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālās valsts svētku parādes Rīgā, pagājušajā gadā aizsardzības nozare aizsāka jaunu tradīciju – valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, kādā no Latvijas novadiem organizēt Nacionālo bruņoto spēku dienu.
Pērn šāda diena notika Rēzeknē, savukārt šogad nolemts iepriecināt Kurzemes reģiona iedzīvotājus, parādi rīkojot Kuldīgā.

Nacionālo bruņoto spēku dienas pasākumi gan šogad, gan turpmākos gadus noritēs ar devīzi "4.maijs - Brīvības svētki", kas ir jauns SIA "TV3 Latvija" sākts sabiedrības informēšanas projekts, kuram ir pievienojusies arī Aizsardzības ministrija.

Nacionālo bruņoto spēku dienas pasākumi Kuldīgā sāksies plkst.10 ar to dalībnieku dievkalpojumu Sv. Annas baznīcā.

Savukārt plkst.12 Pilsētas laukumā sāksies bruņoto spēku, Jaunsardzes un Valsts robežsardzes vienību un tehnikas parāde, kuru komandēs 1.Zemessardzes novada komandieris pulkvedis Mārtiņš Liberts, bet to pieņems aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Parādi vēros arī Norvēģijas Bruņoto spēku komandieris ģenerālis Haralds Sunde.

Parādes priekšgalā tiks nests Latvijas armijas un 1.Zemessardzes novada karogs. Aiz tiem ierindā soļos Zemessardzes 44., 46., 51. un 52.kājnieku un 45.nodrošinājuma bataljona vienība, kā arī Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Jūras spēku flotiles, Valsts robežsardzes un Jaunsardzes vienība. Parādi noslēgs bruņoto spēku un robežsardzes rīcībā esošās militārās tehnikas demonstrējums.

Uzreiz pēc parādes tās dalībnieki un militārā tehnika dosies uz Pārventu, kur plkst.13:30 sāksies paraugdemonstrējumi un tehnikas, ieroču un ekipējuma izstāde.

Savas iemaņas demonstrēs Speciālo uzdevumu vienības kaujinieki, Gaisa spēku aviācijas bāzes glābēji, 1.Zemessardzes novada izlūki, Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti un Valsts robežsardzes kinologi. Ar defilē programmu uzstāsies Štāba bataljona Godasardzes rotas karavīri un Jelgavas novada jaunsargi.

Savukārt tehnikas, ieroču un ekipējuma izstādē varēs apskatīt apvidus divposmu transportierus un bruņumašīnas, pārvietojamo komandpunktu, artilērijas un pretgaisa aizsardzības lielgabalus un radarus, nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas robotu, ūdenslīdēju un militāro policistu ekipējumu, robežsargu kvadraciklu un motorlaivu, kā arī karavīru un zemessargu ieročus.

Rekrutēšanas un Jaunsardzes centrs pasākuma dalībniekus iepazīstinās ar dienesta iespējām bruņotajos spēkos, bet Nacionālā aizsardzības akadēmija – ar studiju iespējām Latvijā vienīgajā militārajā augstākās izglītības iestādē.

Nacionālo bruņoto spēku, Jaunsardzes un Valsts robežsardzes vienību un tehnikas parādi Kuldīgā, kas sāksies plkst.12, varēs skatīties arī tiešraidē ziņu portālā „Delfi” un Daugavpils ziņu portālā "Grani.lv", bet parādes ierakstu – reģionālajā televīzijā „Re:TV” 4.maijā plkst.17 un plkst.23, bet 5.maijā – plkst.8

Parādi komentēs "TV Skrunda" producente, režisore un žurnāliste Ieva Benefelde un Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba vecākais virsnieks majors Ivars Levandovskis.

Dalies ar šo ziņu