Zemessardzes koris un orķestris labdarības koncertā vāks līdzekļus Lestenes baznīcas atjaunošanai

Latvijā
BF78283139CA463E89763795ED4CD4E5.jpg

Zemessardzes koris un orķestris labdarības koncertā vāks līdzekļus Lestenes baznīcas atjaunošanai

Sniegdams cilvēka dvēseli pacilājošas mūzikas koncertu „Magnificat”, koris „Stars” kopā ar Lestenes baznīcas atjaunošanas fondu aicinās koncerta klausītājus ar ziedojumu atbalstīt Lestenes baznīcas baroka interjera atjaunošanu, kas ir sākusies 2011.gada rudenī.

Koncertā, kas notiks 30.decembrī plkst.15 Rīgas Sv. Pētera baznīcā, Skārņu ielā 19, piedalīsies arī Zemessardzes orķestra mūziķi. Tas sāksies ar mākslas vēsturnieka profesora Ojāra Spārīša stāstījumu par Lestenes dievnama vērtībām un tā atjaunošanas gaitu.

Koncertā klausītāji būs aicināti noklausīties Latvijas un ārzemju komponistu dažādu laikmetu sakrālo mūziku. Īpašu renesanses un baroka mūzikā izteiktu Ziemassvētku noskaņu klausītājiem sniegs Džovanni Gabrieli meistardarbs „O Magnum Mysterium”, Heinriha Šica  „Magnificat” un Džovanni Pjerluidži di Palestrīnas – „Alma Redemptoris Mater”. 20. gadsimta un mūsdienu cilvēka garīgos meklējumus atklās Erika Vitekera, Džona Tavenera un Arvo Pērta mūzika. Baznīcas majestātisko telpu piepildīs latviešu komponistu Imanta Ramiņa „Ave Maria” un Ērika Ešenvalda skaņdarbi.

 

 

Savukārt 22.decembrī koris sniegs labdarības koncertu Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē, aicinot klausītājus atbalstīt ievērojamā dievnama torņa fasādes restaurāciju.

Zemessardzes jauktais koris „Stars” ir 2012.gadā nodibināta augsta līmeņa pieredzējušu amatieru un profesionālu dziedātāju vienība. 40 dziedātāju lielā kora pirmais mēģinājums notika 5.septembrī.

Līdz šim mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Ārija Šķepasta vadībā ir veikti latviešu komponistu Longīna Apkalna, Selgas Mences un Ilzes Arnes kompozīciju skaņu ieraksti, Andreja Eglīša piemiņas pasākumā Ļaudonā atskaņota Lūcijas Garūtas kantāte „Dievs, Tava zeme deg!”

Zemessardze rūpējas par Latvijas cilvēku aizsardzību un drošību. Zemessardzes kora misija ir rūpēties par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus.

Kora mērķis ir arī sekmēt latviešu mūzikas klasiķu, Latvijas mūsdienu komponistu un ārzemju komponistu mūzikas augstu novērtējumu Latvijas tautā. Īpaša nozīme kora „Stars” radošajā ceļā būs ierādīta labdarības koncertiem, kuros sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām koris aicinās cilvēkus līdzdarboties Latvijas tautai nozīmīgu projektu īstenošanā.

Koncerti „Magnificat” Lestenes un Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcu atbalstam aizsāk šo virzienu kora radošajā dzīvē.

 

Dalies ar šo ziņu