Ādažos sāk filmēt „Džimlai Rūdi Rallallā”

Latvijā
DAC5ED1B6BE142E28CA7583132205C94.jpg

Ādažos sāk filmēt „Džimlai Rūdi Rallallā”

12.jūlijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Andis Dilāns, Ādažu garnizona priekšnieks/Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Dzintars Roga un citi aizsardzības nozares pārstāvji Ādažu bāzē vēroja filmu studijas „F.O.R.M.A.” jaunās spēlfilmas „Džimlai Rūdi Rallallā” epizožu – ierindas mācības - filmēšanu.

Šodien tiek filmēta epizode, kurā aktieriem liek stāties ierindā. Uz seržanta teikto: „Vai jautājumi ir?”, Veltas Skurstenes varone braši attrauc: „Kad dos šaut?” Vēlāk izrādās, ka tieši šī dāma ir ļoti precīza šāvēja un pat trāpa pretinieku tankam ar „Carl Gustav”.

 

Aizsardzības ministra ierašanos aktieri sagaida nostājušies ierindā, militāri sveicinot: „Esiet sveiks!” Artis Pabriks klātesošos sveica ar filmēšanas uzsākšanu Ādažos un novēlēja izturību, veselību, dzīvesprieku un patriotismu, kas mums visiem ir ļoti nepieciešams un par ko atgādina arī šī filma – pansionāta iemītnieki ziedo savu pensiju valstij un iestājas armijā, lai jaunieši var risināt demogrāfijas problēmas.

 

„Ar šo filmēšanos un zvēresta došanu aktieri ir kļuvuši par daļu no Latvijas armijas, tāpēc ceram, ka šis nav pēdējais pasākums, kurā viņi piedalās,” sacīja A.Pabriks. „Sabiedrības un populāru cilvēku atbalsts armijai ir ļoti būtisks.”

Filmas režisors Māris Putniņš atzina, ka sadarbība ar karavīriem rit perfekti, bet sarežģītāko epizožu filmēšana vēl priekšā. Scenārijā paredzēts, ka Ģirts Jakovļevs kopā ar citiem kolēģiem ar tanku brauc pa poligonu – pats aktieris gan pie stūres drošības apsvērumu dēļ nesēdīsies, bet poligonā visi aktieri atradīsies un skries, šaujot ar ieročiem, kas pielādēti ar salūtmunīciju.

 

„Aktieriem šis ir lielisks piedzīvojums,” uzsver filmas režisors. „Kad aicināju viņus piedalīties šajā filmā, tā arī teicu – šī vasara jums būs neaizmirstama. Pirms tam daudzi no viņiem pat ieroci rokās nebija turējuši, bet viņi ļoti ātri mācās. Arī viņiem tas ir piedzīvojums, ne tikai filmas personāžiem. Man ir patiess gandarījums, ka varu strādāt kopā ar tik talantīgiem cilvēkiem.”

Filmēšana Ādažos ritēs līdz pat jūlija beigām, katru dienu filmēšanas grupa strādā līdz pat 12 stundām, kurās gan ierēķinātas arī ēdienreizes un atpūta. M.Putniņš atzīst, ka filmēšanu nākas saskaņot ar aktieru darbu grafikiem un filmēšanas datumi un plāni regulāri mainās.

 

Septiņi Latvijas teātru vecākās paaudzes aktieri, 30 spilgtas kino un teātra personības - Jakovs Rafalsons, Astrīda Kairiša, Marks Ļebedevs, Ingrīda Andriņa, Olga Dreģe, Pēteris Liepiņš, Gunārs Placēns, Ģirts Jakovļevs, Ļevs Birmanis, Velta Straume, Baiba Indriksone, Jānis Paukštello, Arno Upenieks, Rūdolfs Plēpis, Velta Skurstene, Tamāra Soboļeva, Leons Krivāns un citi teātra vecmeistari, šonedēļ armijas formas tērpos apgūst militārās iemaņas, filmējoties studijas F.O.R.M.A. nacionālajā pilnmetrāžas spēlfilmā „Džimlai Rūdi Rallallā”.

„Džimlai Rūdi Rallallā!” ir traģikomēdija, tās sižets ir cieši saistīts ar pensionāru vecumdienām, viņu psiholoģisko atstumtību un vienlaikus dzīvo interesi par notikumiem valstī un vēlmi būt sabiedrībai vajadzīgiem.

 

Jaunā latviešu kinoprojekta idejas un scenārija autors ir Māris Putniņš, kurš jau strādājis kopā ar „Studija F.O.R.M.A.” pie spēlfilmas „Mazie Laupītāji”.

Filmu veidos režisoru tandēms Jānis Cimermanis un Māris Putniņš, kuru kopdarbība vairāk zināma pēc lielu popularitāti ieguvušajām leļļu filmām „Avārijas Brigāde”. Jaunās spēlfilmas „Džimlai Rūdi Rallallā!” producents ir Gatis Upmalis („Labās rokas”, „Ūdensbumba resnajam runcim”, „Mazie laupītāji”, „Vientuļā sala”), operators Andrejs Verhoustinskis („Dancis pa trim”, „Leongrīns no Varka Kru”, „Pretrunīgā vēsture”), mākslinieks Mārtiņš Milbrets („Rīgas sargi”, „Baigā vasara”, „Rūdolfa mantojums” un citas filmas.)

Dalies ar šo ziņu