Ādažu poligonā japāņi filmē seriālu

Latvijā
Sargs.lv

Ādažu poligonā japāņi filmē seriālu

Ādažu poligonā Japānas nacionālās televīzijas vajadzībām tiek filmēta viena no japāņu seriāla "Yae no Sakura" sērijām. Poligons šajās dienās ir pārtapis filmēšanas laukumā, un vairāki desmiti vīru un ap 100 filmēšanas grupas dalībnieku poligonā izspēlē vienu no Amerikas pilsoņu kara ainām.

Japāņi šo kauju atspoguļo, lai papildinātu vēsturiska seriāla scenāriju. Masu skatu dalībnieku vidū ir gan kaskadieru zirgi un aktieri no Lietuvas, gan vietējie entuziasti. Šajās ainās neviens japāņu aktieris nepiedalās. Ādažu poligonā filmējas arī ASV prezidenta Ābrahama Linkolna līdzinieks, kurš spēlējis lomas vairāk nekā 100 filmās, tostarp pēdējās divās Harija Potera ekranizācijās.

Kā skaidro Latvijas kompānijas "Film Angels Studio" pārstāvji, seriāla filmēšanas process ir sarežģīts - nepieciešami laikietilpīgi sagatavošanās darbi, lai inscenētu sprādzienus, kā arī katru reizi atjaunotu masu skatu dalībnieku grimu. Kopumā trīs dienu laikā uzfilmēti 20 dubli, un tās ir aptuveni piecas līdz septiņas seriāla minūtes.

Sadarbība ar japāņiem sākusies jau pirms pāris gadiem, kad Ādažu poligonā filmētas ainas Krievijas-Japānas karam. Tagad, kad filmēšanas grupa ir zināma, japāņi nolēmuši atkal izmantot Latvijas kino industrijas iespējas.

"Šī ir ļoti laba vieta šī projekta īstenošanai. Es zinu arī, kādu infrastruktūru un pakalpojumus Latvijas televīzijas un kino industrija var nodrošināt, zinu komandas spējas. Visas šīs lietas sakrita ar mūsu prasībām un mēs nolēmām atgriezties," teica filmas producents Takafumi Juki.

Latvija par seriāla filmēšanas vietu izvēlēta arī tādēļ, ka vietējā daba lielā mērā līdzinās Pensilvānijas apstākļiem, turklāt japāņi augstu vērtējot arī Rīgas filmu fonda simbolisko finansiālo atbalstu. Filmas kopējais budžets netiek atklāts.

Seriāls tiks pabeigts nākamgad, taču Latvijas skatītāji visdrīzāk to nevarēs vērot, jo visa darbība noris tikai japāņu valodā.

LETA

Dalies ar šo ziņu