NBS orķestri ar ovācijām uzņem NATO Mūzikas festivālā

Latvijā
E791BD56FDA54A79A3CFCAB5A8002F9C.jpg

NBS orķestri ar ovācijām uzņem NATO Mūzikas festivālā

11.jūnijā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) orķestris piedalījās Kaizerslauternā, Vācijā, notiekošajā NATO Mūzikas festivālā, kurā uzstājās NATO dalībvalstu militārie orķestri.

NATO Mūzikas festivāls Kaizerslaurenā notiek kopš 1965.gada un šogad tajā līdztekus mūsu valsts bruņoto spēku orķestrim piedalījās militārie orķestri no ASV, Austrijas, Beļģijas, Luksemburgas, Polijas un Vācijas. NBS orķestris dažādos mūzikas festivālos Vācijā ir uzstājies vairakkārt, bet NATO Mūzikas festivālā tas piedalījās otro reizi pēc festivāla organizētāju uzaicinājuma.

 

Festivāla noslēguma koncerts norisinājās Frica-Valtera stadionā ar 50 000 skatītāju vietām. NBS orķestris milzīgās klausītāju auditorijas vērtējumam nodeva savu jauno defilē programmu, kurā galvenokārt bija iekļauti latviešu komponistu – Jēkaba Ozoliņa, Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Jāņa Mediņa , Aivara Krūmiņa un citu - skaņdarbi. Publika mūsu orķestra priekšnesumu uztvēra ar sajūsmu un neviltotām ovācijām, kas tika paustas jau pirmā skaņdarba laikā. Klausītāju īpašu atzinību izpelnījās vācu tautasdziesmu popūrijs. Pēc koncerta vairāki tā klausītāji nāca klāt pie mūsu orķestra dalībniekiem, lai individuāli paustu savu pateicību. Orķestris arī saņēma uzaicinājumu 2013.gadā piedalīties Brēmenē notiekošajā militāro orķestru festivālā.

Festivālā gūtie ienākumi tiek ieskaitīti NATO Mūzikas festivāla fondā un izmantoti labdarībai – kopš fonda izveidošanas 2001.gadā vairāk nekā 570 000 eiro ir izmantoti, lai atbalstītu veselības, sociālās aprūpes un labklājības organizācijas un institūcijas.

NATO Mūzikas festivāla noslēguma koncertu 19.jūnijā pārraidīs Vācijas TV kanāls SWR.

Dalies ar šo ziņu