Aizsardzības ministrs apbalvo radošo darbu konkursa “Karavīrs starp mums” uzvarētājus

Jaunsardze
Jaunsardze
Foto: Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

14. decembrī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pasniedza pateicības rakstus par ieguldīto darbu un veikto izpēti radošo projektu konkursa “Karavīrs starp mums” uzvarētājiem – Bejas, Nautrēnu, Daugmales, Sējas, Bārbeles un Ziemeru mazpulku dalībniekiem.

Aizsardzības ministrs apbalvo radošo darbu konkursa “Karavīrs starp mums” uzvarētājus

Piemēram, Bejas mazpulka dalībnieki Elizabete Baldiņa un Kristofers Baldiņš bija veikuši pētījumu „Karavīrs ar skanīgo uzvārdu”, kurā iepazīstināja ar novadnieces, dzejnieces Vēsmas Kokles-Līviņas tēva, Lāčplēša kara ordeņa kavaliera Eduarda kokles karavīra un dzīves gaitām.

Nautrēnu mazpulka dalībnieki Latvijas karavīra likteni bija attēlojuši caur tautas dziesmu un tekstam pievienotiem zīmējumiem.

Daugmales mazpulka „Dzirkstelīte” pētījumā „Latvijas karavīri mūsdienās” bija veltīts daugmalieša majora Oskara Lejnieka dzīves gājumam.

Savukārt Sējas mazpulka dalībnieki bija veikuši pētījumu „Karavīrs starp mums – Sējas jaunsardze”, aprakstot Jaunsardzes izveidi un attīstību Sējas pamatskolā.
Radošo darbu konkurss “Karavīrs starp mums” norisinājās 1. un 2. novembrī pasākuma “Latviešu karavīrs laikmetu griežos” ietvaros, un to organizēja biedrība “Latvijas ģenerāļu klubs” sadarbībā ar Valkas novada domi, Jaunsardzes un informācijas centru un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Konkursa dalībnieki tika aicināti apzināt Valkas novada vai sava novada karavīrus un viņu devumu gan senatnē, gan mūsdienās.

Darbu vērtēšanas komisijā piedalījās Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, biedrības “Latvijas ģenerāļu klubs” priekšsēdētājs viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, atvaļinātais ģenerālleitnants Raimonds Graube, Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis un Jaunsardzes un informācijas centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs.

Dalies ar šo ziņu