Bergmanis: Jaunsargu instruktoru ieguldītais darbs ir nozīmīgs visai sabiedrībai

Jaunsardze
Sargs.lv
Jaunsardze
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

13. decembrī Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis tikās ar Jaunsardzes un informācijas centra darbiniekiem, lai pārrunātu šogad paveikto, kā arī pateiktos par ieguldījumu jauniešu patriotiskajā audzināšanā

Bergmanis: Jaunsargu instruktoru ieguldītais darbs ir nozīmīgs visai sabiedrībai

“Šogad paveiktas vairākas nozīmīgas lietas – veiksmīgi uzsākts valsts aizsardzības mācības pilotprojekts, nodrošināta jaunsargu dalība Latvijas simtgades pasākumos, kā arī organizēti jaunsargu instruktoru mācību semināri,” sanāksmē uzsvēra R. Bergmanis.

Aizsardzības ministrs pauda gandarījumu par valsts aizsardzības mācības pilotprojekta  uzsākšanu trīspadsmit Latvijas skolās, kas pārstāv visus Latvijas novadus, un pateicās jaunsargu instruktoriem, kas ir šī priekšmeta skolotāji: “Jūs darāt ļoti nozīmīgu darbu, skolēniem mācot Latvijas vēsturi un patriotismu, dzīvei nepieciešamās iemaņas, kā arī sekmējot jauniešu fizisko un militāro sagatavotību. Šis mācību priekšmets ir vitāli svarīgs visaptverošās valsts aizsardzības kontekstā, jo veido skolēnos atbildīgu attieksmi pret valsti un tās drošību.”

R. Bergmanis arī akcentēja Latvijas simtgadei veltīto akciju „Brīvības sardzē”, kuras laikā godasardzē pie Brīvības pieminekļa Rīgā un brīvības simboliem reģionos stāvēja jaunsargi, godinot brīvības cīnītājus un paužot gatavību sargāt Latvijas nākotni.

Tāpat aizsardzības ministrs uzsvēra jaunsargu instruktoru būtisko ieguldījumu jauniešu patriotiskajā un pilsoniskajā audzināšanā, atzīstot, ka  instruktoru darba augļi ne vienmēr ir  novērtējami tūlīt, bet noteikti būs redzami ilgtermiņā.

Kā piemēru tam, cik nozīmīgs visai sabiedrībai ir jaunsargu sagatavošanā ieguldītais darbs, R. Bergmanis minēja Daugavpils pilsētas jaunsargu vienības jaunsardzes Līgas Kurošas drošsirdīgo rīcību, šovasar palīdzot izglābt dzīvību slīkstošam vīrietim.

Jaunsardze ir brīvprātīga kustība, kuras dalībnieki ir bērni un jaunieši vecumā no 10 līdz 21 gadam. Kustības mērķis ir izglītot jaunatni valsts aizsardzības jomā, organizēt saturīgu brīvā laika pavadīšanu, pilsonisko un patriotisko audzināšanu, sniegt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un militārajā dienestā. Jaunsargu apmācība notiek visā Latvijā.

Dalies ar šo ziņu