Draudzīgā aicinājuma fonda apbalvojumu saņem Alūksnes jaunsargu vienības instruktore

Jaunsardze
Vineta Žilinska
F4FF175ECE4246DF99BEBFA83FF01F08.jpg

Draudzīgā aicinājuma dienas priekšvakarā, 27. janvārī, Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā tika pasniegta Draudzīgā aicinājuma fonda medaļas un diplomi.

Draudzīgā aicinājuma fonda apbalvojumu saņem Alūksnes jaunsargu vienības instruktore Inese Marķitāne

Apbalvoto vidū  ir INESE MARĶITĀNE, Alūksnes  jaunsargu vienības instruktore. Apbalvojums piešķirts nominācijā «Sabiedrisks darbinieks» par Tēvzemes mīlestības audzināšanu jaunatnē.

Draudzīgā aicinājuma medaļu piešķir par īpašiem nopelniem Draudzīgā aicinājuma idejas popularizēšanā, īstenošanā, atbalstīšanā un latviskuma uzturēšanā. Tā ir augstākais Draudzīgā Aicinājuma fonda apbalvojums.

Draudzīgā Aicinājuma medaļu pasniedz kopš 1999. gada. Šo nepilno 20 gadu laikā, medaļu ir saņēmušas tādas personības, kā bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga, komponists Raimonds Pauls, mecenāti Ināra un Boriss Teterovi, žurnālists Arnis Krauze u.c.

Draudzīgā Aicinājuma medaļu katru gadu piešķir:

-      Sabiedriskiem darbiniekiem - par Draudzīgā aicinājuma atdzimšanas veicināšanu;

-      Mecenātiem - par materiālu atbalstu;

-      Skolotājiem - par ilgstošiem sasniegumiem skolēnu izglītošanā;

-      Medijiem - par Draudzīgā aicinājuma popularizēšanu;

-      Absolventiem - par izciliem sasniegumiem starptautiskā mērogā.

Draudzīgā Aicinājuma medaļu atlieta bronzā un vienā pusē attēlota Draudzīgā Aicinājuma simbolika (vārpu vainaga iekšpusē atvērta grāmata ar saules starojumu), un otrajā - Draudzīgā Aicinājuma iedibinātāja K. Ulmaņa attēls ar parakstu.

Dalies ar šo ziņu