Jaunsargu pašpārvaldei jauns sastāvs

Jaunsardze
Sargs.lv
Jaunsardze
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

5. un 6. decembrī notika jaunsargu pašpārvaldes seminārs. Semināra laikā tika izvērtēts iepriekšējās pašpārvaldes darbs, diskutēts par aktuālajiem Jaunsardzes jautājumiem un vēlēts pašpārvaldes jaunais sastāvs.

Jaunsargu pašpārvaldei jauns sastāvs

Par jauno pašpārvaldes vadītāju tika ievēlēts Leonārs Ēriks Kaupmanis no Rīgas 101. Jaunsardzes vienības. Leonārs Jaunsardzē darbojas četrus gadus un uzskata, ka Jaunsargu pašpārvaldē būs iespēja piedalīties Jaunsardzes darba uzlabošanā, attīstībā un pilnveidošanā. Līdz šim Leonārs ir darbojies savas skolas pašpārvaldē jeb domē, kā arī  iesaistījies Eiropas Jauniešu parlamenta darbībā.

Par pašpārvaldes vadītāja vietnieku izglītības jautājumos ievēlēja Romānu Gagunovu no Rīgas 109. Jaunsardzes vienības, kurš Jaunsardzē jau ir sešus gadus. Viņš vēlas ieguldīt savu pieredzi Jaunsardzes kustības stiprināšanā, pilnveidot Jaunsardzes kustību ar savām un citu jaunsargu idejām, iesaistīt jaunus biedrus un popularizēt Jaunsardzi savā skolā. Romāns ir darbojies Rīgas 19. vidusskolas Skolēnu domē un Eko padomē, apbalvots ar RJC Goda rakstu par ieguldījumu Jaunsardzes kustības stiprināšanā.

Savukārt par pašpārvaldes vadītāja vietnieci kultūras un sabiedrisko attiecību jautājumos kļuva Adelīna Tāra no 502. Ozolnieku jaunsargu vienības. Adelīna Jaunsardzē ir četrus gadus un viņa vēlas uzlabot Jaunsardzes popularitāti Latvijā, pēc iespējas vairāk iesaistīt jauniešus Jaunsardzes kustībā, pierādīt, ka tas ir lietderīgi, interesanti un vajadzīgi. Ozolnieku vidusskolā darbojusies skolas padomē viceprezidentes amatā, ir klases vecākā jau 5 gadus.

Jaunsargu pašpārvaldes dalībniekus sveica aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Stājoties amatā, viņi parakstīja apliecinājumu, ka apņemas pēc labākās  sirdsapziņas  pildīt uzticētos pienākumus ― aizstāvēt  un pārstāvēt  jaunsargu intereses, veicināt sabiedriskās dzīves veidošanos un mācību procesa efektivitāti, būt uzticīgam  Jaunsardzei  un stiprināt to. Panākt jaunsargu  aktīvu iesaistīšanos pilsoniskās un patriotiskās audzināšanas darbā, mācību procesā un sabiedriskā darba organizēšanā, atbilstīgo iemaņu un prasmju apgūšanā. Popularizēt Jaunsardzes kustību sabiedrībā.

Saskaņā ar «Kustības «Jaunsardze» darbības organizēšanas nolikumu» 2012. gada novembrī tika izveidota Jaunsargu pašpārvalde. Tās darbība ir vērsta uz jaunsargu un Jaunsardzes vadības interešu saskaņošanu un jaunsargu aktīvu iesaistīšanos pilsoniskās un patriotiskās audzināšanas darbā, mācību procesā un sabiedriskā darba organizēšanā, atbilstīgo iemaņu un prasmju apgūšanā.

Jaunsargu pašpārvaldes mērķi ir veicināt jauniešu pilsoniskās līdzdalības prasmes un dot iespēju jaunsargiem iesaistīties Jaunsardzes kustībai svarīgu jautājumu risināšanā. Organizēt Jaunsargu pašpārvaldes dalībnieku izglītošanu, attīstot Jaunsargu pašpārvaldi kā pilsoniskās līdzdalības instrumentu.

Jaunsargu pašpārvaldi veido 15 ievēlēti jaunsargi no dažādām Latvijas vietām, kuri ir aktīvi sabiedriskajā dzīvē. Jaunsargu pašpārvaldes vadītājam ir divi vietnieki. Pašpārvaldes vēlēšanas notiek ik pēc diviem gadiem.

Dalies ar šo ziņu