Darbu uzsāk astoņi Jaunsardzes reportieri

Jaunsardze
Sargs.lv
jaunsargi
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

 30. - 31. oktobrī Rīgā, Aizsardzības ministrijā noslēguma pārbaudes darbu izvērtēšanas pasākumā pulcējās jaunsargi – topošie Jaunsardzes reportieri, kuri šī gada laikā aizsardzības nozares publiskās komunikācijas speciālistu vadībā apguva modernās komunikācijas apmācību programmu „Jaunsardzes reportieris”.

Darbu uzsāk astoņi Jaunsardzes reportieri

Jaunsargus klātienē sveica un panākumus Jaunsardzes reportiera turpmākajās gaitās novēlēja Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra direktors Druvis Kleins. 

Apmācību programmas noslēguma pasākumā savus pārbaudes darbu prezentēja deviņi aktīvākie jaunsargi no Liepājas, Dobeles, Kazdangas, Saldus, Kuldīgas, Rīgas un Cēsīm.

 Saskaņā ar pārbaudes darba aprakstu jaunieši iepazīstināja žūriju ar sagatavotajiem rakstiem, reportāžām un stāstiem par saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējām Jaunsardzē, jaunsargiem kā paraugu citiem jauniešiem un Jaunsardzes instruktora darbu.

Topošo Jaunsardzes reportieru darbus izvērtēja žurnāla „Tēvijas Sargs” galvenā redaktore Līga Lakuča, Aizsardzības ministrijas Militāri publiskās informācijas nodaļas vadītāja Jolanta Vaļēviča un Militārās izglītības un zinātnes nodaļas vecākā referente Kaiva Krastiņa.

Žūrija atzinīgi novērtēja katra jaunieša aktivitāti modernās komunikācijas apmācību programmas „Jaunsardzes reportieris” pasākumos kopumā un paveikto noslēguma pārbaudes darba sagatavošanā.

Vienu no veicināšanas balvām saņēma Ilva Kalniņa no Cēsīm, kura darbojas Jaunsardzes 214. vienībā. Viņas sagatavotais raksts bija īpaši bagāts ar jaunsargu viedokļiem par to, kādas īpašības piemīt tieši jaunsargiem.

Otro veicināšanas balvu, kā arī žurnāla „Tēvijas Sargs” simpātiju balvu, par jauniešu interesi par Jaunsardzi īpaši motivējošu rakstu, saņēma Vanesa Sūnāksle no Liepājas, Jaunsardzes 416.vienības.

  Trešo veicināšanas balvu ieguva Gunta Holštroma no Kazdangas, Jaunsardzes 412. vienības. Viņas sagatavotā ziņa bija labi strukturēta un bagātīgi papildināta ar foto materiālu.

Savukārt trešo godalgoto vietu topošo Jaunsardzes reportieru noslēguma darbu izvērtēšanas pasākumā ieguva Kārlis Alferons no Saldus, Jaunsardzes 407.vienības, kurš bija sagatavojis stāstu par Jaunsardzes piedāvātajām aktivitātēm un jauniešu ieguvumiem no tām, kā arī dalījies savās pārdomās par to, ko dalība Jaunsardzē devusi viņa paša dzīvē. K.Alferona rakstu papildināja Ādažu militārajā bāzē paša uzņemtās fotogrāfijas, kurās redzama Nacionālo bruņoto spēku tehnika.

Otro vietu godam nopelnīja Jaunsardzes 407. vienības dalībniece no Saldus – Raivita Tuka, kura savā darbā bija atspoguļojusi to, kāds bijis Jaunsardzes 407. vienības tagadējā instruktora Jāņa Pūpola ceļš no jaunsarga līdz Jaunsardzes instruktoram.

Pirmo vietu un galveno balvu par labāko sniegumu modernās komunikācijas apmācību programmas „Jaunsardzes reportieris” noslēguma darbu izvērtēšanas pasākumā saņēma Laine Zauere no Kuldīgas, Jaunsardzes 410.vienības. Viņas raksts par jaunsargiem kā paraugu citiem jauniešiem bija īpaši bagāts ar Jaunsardzes piedāvāto iespēju aprakstu, vairāku jaunsargu viedokļiem par darbošanos Jaunsardzē, Kuldīgas vienības instruktora domām par svarīgāko jaunsarga gaitās, to visu papildinot ar atbilstošu foto materiālu.

Pasākuma pirmās dienas noslēgumā astoņi no deviņiem apmācību programmas absolventiem parakstīja līgumu par brīvprātīgo darbu, kas paredz, ka jaunsargi darbojas kā Jaunsardzes reportieri un regulāri sagatavo materiālus par Jaunsardzes aktivitātēm publicēšanai Jaunsardzes tīmekļa vietnēs laika periodā no šī gada 1. novembra līdz 2015. gada 31. oktobrim. Jauniešu darba vajadzībām tika izsniegtas arī īpašas Jaunsardzes reportiera apliecības.

Apmācību programmas noslēguma pasākuma otrajā dienā, 31. oktobrī, Jaunsardzes reportieri detalizētāk iepazinās ar soļiem informācijas vākšanā un sagatavošanā dažādiem informācijas kanāliem, kā arī apguva kvalitatīva foto materiāla uzņemšanas pamatus.

Modernās komunikācijas apmācību programmu “Jaunsardzes reportieris” Aizsardzības ministrija izveidoja 2013. gadā.

Tās saturs tika sagatavots tā, lai sniegtu jaunsargiem izpratni un pamata zināšanas par publiskās komunikācijas speciālista – reportiera - darbu aizsardzības nozarē, kā arī ļautu iemācīties sagatavot kvalitatīvu informāciju Jaunsardzes kontiem portālos sargs.lv, twitter.com, draugiem.lv, facebook.com, flickr.com un citviet.

2014. gadā modernās komunikācijas apmācību programmā „Jaunsardzes reportieris” piedalījās 30 jaunsargi no dažādiem Latvijas novadiem.

Dalies ar šo ziņu