Jaunsargi pārbaudīs zināšanas 4. līmeņa noslēguma nometnēs

Jaunsardze
Sargs.lv
jaunsargi
Foto: Foto: Normunds Mežiņš

Kā katru gadu pavasarī, arī šogad jaunsargi, kuri ir apguvuši Jaunsargu mācību programmas 4. līmeni, kārtos noslēguma pārbaudījumus. Šogad tiks organizētas divas jaunsargu 4. līmeņa noslēguma nometnes – pirmā nometne notiks no 11. līdz 13. aprīlim Zemessardzes 51. Kājnieku bataljona teritorijā Dobelē un otrā nometne – no 25. līdz 27. aprīlim NBS Kājnieku skolā Alūksnē.

Jaunsargi pārbaudīs zināšanas 4. līmeņa noslēguma nometnēs

Noslēguma testu nometnē jaunsargiem tiks pārbaudītas zināšanas un praktiskās iemaņas 8 disciplīnās: ierindas mācībā, fiziskajā sagatavotībā, darbībās ar karti un orientēšanās, darbības ar ieročiem (šaušana ar pneimatiskajiem ieročiem), lauka kaujas iemaņās, kompleksajā testā, pirmajā palīdzībā un tūrismā. Maksimālais punktu skaits, ko katrs jaunsargs var iegūt – 100.

Nometnē Dobelē testus kārtos 83 jaunsargi. Tie  jaunsargi, kuri ir motivēti un sevi jau pierādījuši mācībās Jaunsardzē, ir izteikuši vēlēšanos kļūt par zemessargiem un  nometnes noslēgumā tiks uzņemti Zemessardzē.

Lai nostiprinātu soļošanas prasmi, kas nepieciešama jaunsargiem, soļojot parādē 18. novembrī, šajā mācību gadā lielāka uzmanība tiek pievērsta Ierindas mācībai, līdz ar to Ierindas mācības  testā tika palielināts punktu skaits. Vairāki jaunsargi (12. klašu skolēni), kas piedalījās Nacionālās aizsardzības akadēmijas (NAA) rīkotajā atlases nometnē – lai pretendētu uz kādu no studiju programmām NAA, piedalīsies un kārtos testus arī jaunsargu 4. līmeņa noslēguma testu nometnē.

Nometnes noslēguma svinīgajā ceremonijā katrs jaunsargs, kurš būs sekmīgi nokārtojis pārbaudījumus, saņems sertifikātu.

Dalies ar šo ziņu