Jaunsargu, Mazpulku, Skautu un gaidu vadītāji lemj par sadarbību

Jaunsardze
Sargs.lv

Jaunsargu, Mazpulku, Skautu un gaidu vadītāji lemj par sadarbību

23. janvārī Aizsardzības ministrijā tikās jauniešu organizāciju vadītāji no Jaunsardzes, Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas, biedrības «Latvijas Mazpulki», kā arī biedrības «Latvijas Ģenerāļu klubs» pārstāvji, lai atskatītos uz iepriekšējā gada sadarbību, diskutētu un vienotos par sadarbību 2014. gadā un ilgtermiņā, meklētu tās idejas, kas var vienot šīs organizācijas un Latvijas jaunatni kopumā. Meklēt kopīgo, organizēt patriotiskās un pilsoniskās audzināšanas pasākumus, veicināt vēstures izzināšanu, apmainīties ar pieredzi un pilnveidot katra cilvēka dzīvei nepieciešamās iemaņas.

Minētajām organizācijām ir līdzīga izpratne par nacionālajām vērtībām, vēsturi, tradīcijām, dzimtenes mīlestību.  Analizējot iepriekšējā gada sadarbību un domājot par nākotnes plāniem, organizāciju vadītāji pauda atziņu, ka šāda sadarbība veido saliedētu sabiedrību un veicina piederības sajūtu savai valstij.  Biedrības «Latvijas Ģenerāļu klubs» valdes priekšsēdētājs viceadmirālis G. A. Zeibots uzsvēra, ka: «Mūsu valstī trūkst vienotības, un mums nevajag gaidīt krīzi, lai apvienotos. Ir svarīgi radīt kopības sajūtu bērniem, jaunatnei, tad mūsu valsts drīz kļūs spēcīga. Tas ir mūsu jaunatnes rokās, ne «nākotnes cilvēka». Mēģināsim šo kopības izjūtu radīt paši.»

Sanāksmē tika panākta konceptuāla vienošanās par to, ka visas trīs jauniešu organizācijas aktīvi piedalīsies kopējos pasākumos un sadarbību paplašinās.

Šogad, janvāra sākumā, jaunsargi jau piedalījās Skautu un gaidu organizētajā nometnē «Baltais Vilks 2014» Ziemassvētku kauju vietā  Ložmetējkalnā, lai izzinātu, piedzīvotu un pieminētu latviešu strēlniekus.

Vērienīgākais jauniešu organizāciju sadarbības projekts plānots 7. novembrī Balvos - pasākums «Latvijas karavīrs laikmetu griežos», kuru  iedibināja biedrība «Latvijas ģenerāļu klubs» 2011. gadā aizsākot jaunu tradīciju, organizēt patriotiska rakstura izglītojošus pasākumus neilgi pirms Lāčplēša dienas ārpus Rīgas, lai veidotu jauniešos dziļāku izpratni par Lāčplēša dienas un 18. novembra nozīmi Latvijas vēsturē, skaidrotu armijas un karavīra lomu gan vēsturē, gan mūsdienās. 2011. gadā tāds pasākums notika Trikātā, 2012. gadā – Jēkabpilī, 2013. gadā – Skrundā.


Dalies ar šo ziņu