Atklāta Baltijas valstu jaunsargu nometne „Baltijas sargi 2012: Cēsis cauri gadsimtiem”

Jaunsardze
C97AB8BCBCF04480B3C5C1AB24B141C0.jpg

Atklāta Baltijas valstu jaunsargu nometne „Baltijas sargi 2012: Cēsis cauri gadsimtiem”

Šodien, 19. jūnijā, Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra direktors atklāja Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra un Latvijas Transatlantiskās organizācijas organizēto nometni „Baltijas sargi 2012: Cēsis cauri gadsimtiem”jaunsarguorganizācijām noBaltijasvalstīm – „Jaunsargi” (Latvija), „Kodututred”,„NooredKotkad” (Igaunija),„Šauliusajunga” (Lietuva) un Cēsu novada jauniešiem.

Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra direktors D. Kleins savā uzrunā jaunsargiem teica: „Šī ir jauna tradīcija un sadarbība starp triju Baltijas valstu jaunsargu organizācijām. Vēsture ir pierādījusi, ka mūsu senči bija gatavi cīnīties kopā, arī mēs varam šodien un šajā nometnē pierādīt savu vienotību un komandas garu. Ceru, ka visiem nometne būs jauns piedzīvojums, izaicinājums un pieredze un ka tā izvērtīsies par nopietnu sadarbību nākotnē.”

 

Šodien jaunsargi veic militarizētās stafetes, kur katrai komandai jāiziet trīs stacijas no rīta un trīs pēcpusdienā. Militarizētajās stafetēs ir tādi uzdevumi kā: šķēršļu josla, airsofts, sacensības šaušanā  ar pneimatiskajiem ieročiem, ieroča AK-4 izjaukšana un salikšana, tūrisma elementi – virvju un mezglu siešana, orientēšanās apmācība ar azimutu, karti, attāluma noteikšana.

 

Rīt, 20. jūnijā, jaunsargi dosies 10 kilometru garā izlūkpatruļā, kurā būs ietverti tādi uzdevumi kā:šaušana ar pneimatisko šauteni, mīnu lauks, mezgli un virves, granātas, attāluma noteikšana, ieroča AK-4 izjaukšana un salikšana, kartes lasīšana, pirmā palīdzība ievainotajam, sakari, vērošana taka u.tml.

 

Kā jau ziņots iepriekš, nometne„Baltijas sargi 2012: Cēsis cauri gadsimtiem”notiek no 18. līdz 22. jūnijam atpūtas un sporta bāzē „Pipariņi”, Cēsīs un tās tuvākajā Gaujas nacionālā parka teritorijā.

Pasākumuatbalsta: NATO, ASV vēstniecība Latvijā, Rīgas kuģu būvēta, Konrāda Adenauera fonds, Cēsu pilsētas dome, Taivānas misijaLatvijā un Cēsu jauniešu dome.

Dalies ar šo ziņu