Ģenerālmajors Juris Zeibārts: varu būt pateicīgs par laiku Latvijas armijā

NBS
Sargs.lv
CD76675BBFEF4EB585C39A752B6E8BC8.jpg

16. septembrī Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā notika ģenerālmajora Jura Zeibārta atvaļināšanas ceremonija.

Ģenerālmajors Juris Zeibārts: varu būt pateicīgs par laiku Latvijas armijā

Ceremonijā piedalījās aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, kā arī Zemessardzes un regulāro spēku vienību komandieri.

Aizsardzības ministrs A.Pabriks, veltot pateicības vārdus ģenerālmajoram J.Zeibārtam, sacīja: “Ceru, ka tā pieredze, ko J.Zeibārts ir iekrājis strādājot Latvijas armijā un Briselē, ir nodota tālāk citiem virsniekiem un karavīriem. Tāpat ceru, ka mūsu sadarbība nebeigsies. Novēlu labu veselību, možu garu un, protams, paturēt atmiņā cīņu biedrus un darba biedrus, ar kuriem kopā strādāts. Virsnieks vienmēr paliek virsnieks, kā arī patriots paliek patriots - pat ja nenēsā formu.”

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants L.Kalniņš norādīja, ka ģenerālmajors J.Zeibārts sava dienesta gaitā spējis panākt daudz, pateicoties savām rakstura īpašībām. “Domāju, ka neviens nevarēs atcerēties reizi, kad ģenerālmajors J.Zeibārts būtu pacēlis balsi. Viņš vienmēr ir bijis ar pārliecību, un no viņa mācījušās gan vienības, gan arī es personīgi. Viņa ieguldījums paliks Nacionālajos bruņotajos spēkos pat tad, ja zem visa paveiktā nav parakstīts ģenerālmajora J.Zeibārta vārds.

Lai pateiktos par ilgu, godprātīgu dienestu un personīgo ieguldījumu darbu Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku attīstībā, kā arī profesionalitāti un nevainojamo dienestu, ģenerālmajors J.Zeibārts saņēma Nacionālo bruņoto spēku apbalvojumu – atzinības goda zīmes “Par nopelniem” pirmo pakāpi. Tāpat ģenerālmajors J.Zeibārts saņēma personisku pateicību no aizsardzības ministra A.Pabrika, Nacionālo bruņoto spēku orķestra un biedrības “Latvijas ģenerāļu klubs”.

Ģenerālmajors J.Zeibārts uzrunā teica: “Varu būt priecīgs ar to laiku, kas man atvēlēts līdz šim. Gan Tautas frontē, gan Baltijas ceļā man bija iespēja darīt to, ko es varēju, lai piepildītos 20. gadsimta lielākais ģeopolitiskais veikums – PSRS sabrukums un Latvijas valsts atdzimšana. Kad iestājos Zemessardzē un turpināju savu karjeru profesionālajā dienestā, tas bija laiks, kad mēs visi kopā augām un attīstījāmies. [..] Manā dzīvē sākas jauna nodaļa, tādēļ gribu pateikt paldies kolēģiem un cīņu biedriem dažādās vienībās, bez kuriem iepriekšējā nebūtu iespējama. Vēlu jums veiksmi arī turpmāk. Par stipriem ģenerāļiem un pārliecinātiem Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem! Jūs vienmēr būsiet man blakus, ja ne fiziski, tad manā sirdī.”

Ģenerālmajors J.Zeibārts bruņotajos spēkos dienēja kopš 1993. gada. No 2012. gada līdz 2016. gadam dienēja Apvienotā štāba priekšnieka amatā. Kopš 2016. gada ģenerālmajors J.Zeibārts dienēja militārā pārstāvja NATO un ES amatā Briselē, Beļģijā. Starptautisku dienesta pieredzi ieguvis 2010. gadā starptautiskajā operācijā Afganistānā  Latvijas kontingenta komandiera amatā.

Komandējošā sastāva virsnieka dienesta pieredze iegūta, dienot gan Zemessardzes komandiera amatā, gan 1. Zemessardzes novada un 3. Zemessardzes novada komandiera amatā. Dienesta laikā bijis arī Zemessardzes 65. atsevišķā studentu bataljona komandieris, 4. kājnieku brigādes štāba priekšnieks un Zemessardzes 25. bataljona štāba priekšnieks. Absolvējis vada komandiera kursu Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Ģenerālštāba izglītības kursu Bundesvēra akadēmijā, Vācijā, kā arī Augstākās vadības kursu Baltijas Aizsardzības koledžā, Igaunijā.

Novērtējot ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku attīstībā un priekšzīmīgo dienesta pienākumu izpildi, dienesta laikā saņēmis III šķiras Viestura ordeni, kā arī vairākus Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vadības apbalvojumus.

Ģenerālmajors J.Zeibārts ir atvaļināts no profesionālā dienesta, beidzoties profesionālā dienesta līguma termiņam sakarā ar aktīvajam dienestam noteiktā maksimālā vecuma sasniegšanu.

Dalies ar šo ziņu