Latvijas karavīri izcīna ceturto vietu sacensībās “Eiropas labākā snaiperu komanda 2019”

NBS
Sargs.lv
A5E2B6B00318474EB1D2AB4CEB5EF8F4.jpg

No 20. līdz 26. jūlijam Vācijā, Grafenvoras militārajā bāzē un poligonā norisinājās ASV armijas organizētās sacensības “Eiropas labākā snaiperu komanda 2019”, kurās Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri 32 komandu konkurencē izcīnīja augsto ceturto vietu.

Latvijas karavīri izcīna ceturto vietu sacensībās “Eiropas labākā snaiperu komanda 2019”

Pirmo vietu izcīnīja Francijas snaiperu komanda, otro vietu - Čehijas komanda, savukārt trešo - Vācijas bruņoto spēku pārstāvji.

Vairāku dienu sacensībās komandas pārbaudīja spējas navigācijā uz sauszemes, šaušanā, kā arī medicīniskajās simulācijās. Šā gada sacensības vairāk kā 30 uzdevumos pārbaudīja konkurentu meistarības prasmes, fizisko un garīgo veiklību, vienlaikus iesaistoties komandu saliedēšanas uzdevumos.

Sacensību mērķis ir veicināt militāro partnerību, veicināt ciešāku draudzību sabiedroto un partnervalstu vidū, kā arī NATO un partnervalstu savietojamību.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri sacensībās piedalījās ne tikai kā dalībnieki, bet arī sniedza atbalstu sacensību organizatoriem, sagatavojot pārbaudījumus sacensību norisei.

Sacensībās piedalījās komandas no Beļģijas, Kanādas, Čehijas, Dānijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Latvijas, Nīderlandes, Polijas, Slovēnijas, Spānijas, Zviedrijas, Turcijas, Lielbritānijas un ASV.

Dalies ar šo ziņu