Madonā svinīgi atklātj Zemessardzes 25. kājnieku bataljona rotas atbalsta punktu

NBS
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

14. jūnijā Madonā norisinājās Zemessardzes 25. kājnieku bataljona rotas atbalsta punkta svinīgā atklāšana.

Madonā svinīgi atklātj Zemessardzes 25. kājnieku bataljona rotas atbalsta punktu

Atklāšanas pasākumā piedalījās aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Zemessardzes komandieris pulkvedis Egils Leščinskis, Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes štāba priekšnieks pulkvežleitnants Guntars Strazdītis, Zemessardzes 25. kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Ģirts Pintāns, bataljona zemessargi, Madonas novada vadība, kā arī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa vadība.

“Šodiena, 14. jūnijs, mums ir ļoti nozīmīgs datums, kad liela daļa mūsu tautas tika izvesta. Bet, laikam ejot uz priekšu, sēras pārvēršas arī par pozitīviem mirkļiem. Jo, ja mēs nebūtu tie, kas  ir uzvarējuši, mēs šeit kopā neatrastos. Tāpēc šodienas sēras varam piesegt ar uzvaras sajūtu, jo Madona, kā viena no galvenajām Vidzemes pilsētām, ir ieguvusi Zemessardzei savu atbalsta punktu. Tas ir labs sākums, ko turpināsim attīstīt un atbalstīt,” uzrunājot klātesošos, norādīja aizsardzības ministrs A. Pabriks.

Jaunais bataljona rotas atbalsta punkts Madonā palīdzēs efektīvāk pildīt tā administratīvās funkcijas un piesaistīt jaunus zemessargus. Tāpat rotas atbalsta punkts tiks izmantots ekipējuma uzglabāšanai.

Zemessardzes 25.kājnieku bataljons ir dibināts 1991.gada 17.okobrī, bet 2002.gadā tas tika apvienots ar 26.kājnieku bataljonu. Zemessardzes 25.kājnieku bataljona pamatuzdevums ir attīstīt jaunās un uzlabot jau esošās kaujas spējas un iemaņas, lai nodrošinātu tā atbildības rajona aizsardzības uzdevumu izpildi, dalību starptautiskajās operācijās, kā arī atbalstu valsts, pašvaldību un civilajām institūcijām.

Zemessardzes 25.kājnieku bataljona atbildības teritorijā ietilpst Gulbenes, Madonas, Cesvaines un Lubānas novadi.

Dalies ar šo ziņu