Pulkvedis E. Leščinskis: jāturpina brigādes ģenerāļa A. Ozoliņa iesāktie attīstības virzieni

NBS
Sargs.lv
Leščinskis
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

 30. maijā norisinājās Zemessardzes komandiera maiņas ceremonija, kurā līdzšinējo Zemessardzes komandieri brigādes ģenerāli Aināru Ozoliņu amatā nomainīja pulkvedis Egils Leščinskis.

Pulkvedis E.Leščinskis: jāturpina brigādes ģenerāļa A.Ozoliņa iesāktie attīstības virzieni

Zemessardzes komandiera maiņas ceremoniju apmeklēja aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un citi aicinātie viesi.

Brigādes ģenerālis A.Ozoliņš pauda pateicību aizsardzības ministram A.Pabrikam un ģenerālleitnantam L.Kalniņam par uzticētajiem uzdevumiem, kā arī  Zemessardzes vienību komandieriem un zemessargiem par viņa vadības laikā paveikto darbu.

Pulkvedis E.Leščinskis Nacionālajos bruņotajos spēkos dienē kopš 1992.gada, dienesta gaitas sākot Zemessardzē. Starptautisku dienesta pieredzi guvis dienējot NATO militārajā štābā Beļģijā, vecākā pasniedzēja amatā Baltijas aizsardzības koledžā, kā arī starptautiskajā operācijā Irākā. Komandējošā sastāva virsnieka dienesta pieredze iegūta Mācību vadības pavēlniecības komandiera un Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektora amatā. 2018.gada augustā iecelts Zemessardzes štāba priekšnieka amatā. Dienesta laikā saņēmis vairākus Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vadības apbalvojumus. 2015.gadā apbalvots ar Viestura ordeņa III šķiru.

“Sajūtas ir pacilājošas, jo komandiera amats ir liels notikums manā personīgajā karjerā. Revolucionāras reformas mums nav jāveic, bet gan ir jāturpina brigādes ģenerāļa A.Ozoliņa iesāktie attīstības virzieni. Zemessardzei jānodrošina jauno vienību un apakšvienību veidošana, tai pašā laikā nodrošinot arī jau esošo vienību personālu ar materiāltehniskajiem līdzekļiem. Jāstrādā pie infrastruktūras tālākas attīstības, kā arī apmācību kopīgas koordinēšanas no Zemessardzes štāba. Tāpat būtiski Zemessardzei pašlaik ir integrēt jauno ekipējumu. Darba ir ļoti daudz, tādēļ es paļaujos uz kompetentajiem vienību un brigāžu komandieriem,” sacīja pulkvedis E.Leščinskis.

Dalies ar šo ziņu