Militārajās mācībās “Summer Shield XVI” trenēs gaisa un sauszemes operāciju integrāciju

Militārās mācības
Sargs.lv
Summer Shield
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

No 13. maija līdz 25.maijam Latvijā norisināsies starptautiskās militārās mācības “Summer Shield XVI”

Militārajās mācībās “Summer Shield XVI” trenēs gaisa un sauszemes operāciju integrāciju

Latvijas organizētajās starptautiskajās militārajās mācībās “Summer Shield XVI” piedalīsies aptuveni 950 karavīru no Albānijas, Čehijas, Kanādas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Spānijas, Slovēnijas, Slovākijas un Vācijas.

Mācību mērķis ir pilnveidot  vienību savstarpējo sadarbību un savietojamību, gaisa un sauszemes operāciju vadības procedūras un trenēt Kaujas atbalsta un Kaujas nodrošinājuma vienības, sadarbojoties ar kājnieku vienībām to uzdevumu izpildē.

Šogad mācību laikā pirmo reizi norisināsies Vācijas bruņoto spēku Aizsardzības no masu iznīcināšanas ieročiem vienības sertifikācijas vingrinājumi.

Mācības “Summer Shield XVI” norisināsies gan Ādažu poligonā, gan ārpus tā - Rīgas rajonā un Ādažu novadā.

Mācības „Summer Shield ” Latvijā notiek kopš 2004.gada. Sākotnēji tas bija bataljona līmeņa vingrinājums un tā galvenais uzdevums bija sagatavot vienības dalībai koalīcijas spēku operācijā Irākā.

Kopš 2014.gada militārās mācības “Summer Shield” ir iekļautas NATO vingrinājumu un mācību sarakstā, kā arī atvērtas dalībai ikvienai no alianses dalībvalstīm. Mācībās “Summer Shield” karavīri trenē  plaša spektra kaujas atbalsta spējas - artilērijas, mīnmetēju, izlūkošanas, aizsardzības pret masu iznīcināšanas ieročiem, kaujas inženieru un konstrukcijas inženieru un prettanku spējas.

Pērn  mācības “Summer Shield XV”  bija apvienotas ar starptautiskajām militārajām mācībām “Saber Strike 2018” un kopā mācībās piedalījās vairāk nekā 3000 dalībnieku.

 

Dalies ar šo ziņu