Zemessargi piedalās vingrinājumā “Arona 2019”

NBS
Sargs.lv
Arona
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

No 26. līdz 28. aprīlim norisinājās Zemessardzes izlūku nodaļu pārbaudes vingrinājums “Arona2019”. Mācības notika Zemessardzes 3.Latgales brigādes 55. kājnieku bataljona atbildības teritorijā Aizkrauklē.

Zemessargi piedalās vingrinājumā “Arona 2019”

Mācību mērķis bija pārbaudīt visu Zemessardzes bataljonu izlūknodaļu zemessargu zināšanas un prasmes individuālā līmenī, kā arī spēju veikt uzdevumus nodaļas sastāvā.

Vingrinājuma “Arona2019” noslēguma ceremoniju 28. aprīlī apmeklēja aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Zemessardzes štāba priekšnieks pulkvedis Egils Leščinskis.

“Es vēlos pateikt lielu paldies, ka piedalījāties, nu jau gadskārtējā, vingrinājumā un parādījāt savas spējas. Jūsu veltītais laiks Zemessardzē, spēju pilnveidošana un vēlme aizsargāt Latviju – tas viss ir mūsu tautas un zemes labā. Paldies par ideju un ticību par savu, brīvu valsti. Turiet lepni augstu paceltu galvu un rādiet piemēru, kā ikviens pilsonis var aizsargāt savu valsti,” uzrunājot klātesošos, uzvēra aizsardzības ministrs A. Pabriks.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants L. Kalniņš izteica lielu gandarījumu par Zemessardzes izaugsmi un milzīgu pateicību par zemessargu pārliecību par savu valsti. “Redzot zemessargus, kuri piedalījās šajā vingrinājumā un parādīja savas prasmes, manī radies milzīgs gandarījums. Es redzu jūsu izaugsmi, kā esiet pilnveidojušies gada laikā. Esmu pārliecināts, ka esiet atraduši harmoniju, kas virza Latvijas pilsoni pārbaudīt sevi, parādīt sevi un to, ka esam spēcīgi. Un, galvenokārt, parādīt, ka esam atbildīgi par senču atstāto mantojumu, ka ar atbildību to nododam mūsu nākamajām paaudzēm. Paldies par to, ko darāt civilajā dzīvē un paldies, ka esat uzņēmušies ar godu valkāt formas tērpu, būt Zemessardzē un būt gataviem aizsargāt mūsu dzimteni,” norāda ģenerālleitnants L. Kalniņš.

Zemessardzes izlūku vadu pārbaudes vingrinājums norisinās jau kopš 2014.gada. Šī gada vingrinājumā “Arona2019” piedalījās 21 komanda no visiem Zemessardzes bataljoniem. Noslēguma ceremonijā tika arī apbalvoti labākie izlūku vadu pārbaudes vingrinājuma izpildītāji.

3. vietu izcīnīja Zemessardzes 55. kājnieku bataljona komanda no Aizkraukles. Otro vietu ieguva 45. bataljona komanda no Kurzemes. Savukārt pirmo vietu, atkārtojot pērnā gada sasniegumu, 19. kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargi.

 

Dalies ar šo ziņu