Jūras Novērošanas un sakaru dienesta komandiera amatā stājas komandleitnants Mareks Kalmanis

NBS
Sargs.lv
C45D412F2EAD4DF1951B22900233E3B1.jpg

3.aprīlī notika Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Jūras novērošanas un sakaru dienesta komandiera svinīgā maiņas ceremonija. Jūras novērošanas un sakaru dienesta komandiera amatā, nomainot līdzšinējo komandieri komandkapteini Magnusu Līci, stājās komandleitnants Mareks Kalmanis.

Jūras Novērošanas un sakaru dienesta komandiera amatā stājas komandleitnants Mareks Kalmanis

Komandleitnants M. Kalmanis dienestu bruņotajos spēkos uzsāka 1994. gadā kā Jūras spēku Krasta apsardzes bataljona, Kolkas Krasta apsardzības rotas vada komandiera vietnieks. 2000.gadā pēc Nacionālās aizsardzības akadēmijas absolvēšanas un leitnanta dienesta pakāpes piešķiršanas, dienestu turpināja Jūras spēku Radiotehniskajā bataljonā, vēlāk – Jūras novērošanas un sakaru dienestā un Jūras spēku štābā. Militāro izglītību komandleitnants M.Kalmanis pilnveidojis dažādos kvalifikācijas kursos Latvijā un ārvalstīs, kā arī 2016.gadā absolvējis Baltijas Aizsardzības koledžas Apvienotās vadības un štāba virsnieka kursu.

Komandleitnants M. Kalmanis starptautisku dienesta pieredzi ieguvis vairākās starptautiskajās operācijās, kā arī vairākkārt apbalvots ar Jūras spēku un Nacionālo Bruņoto spēku komandiera apbalvojumiem.

Līdzšinējais Jūras novērošanas un sakaru dienesta komandieris komandkapteinis M.Līcis turpinās dienestu Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecības 1.Reģionālā nodrošinājuma centra komandiera amatā.

Dalies ar šo ziņu