Nacionālo bruņoto spēku komandiera apbalvojumu saņem pulkvežleitnants Saimons Bedmens

NBS
Sargs.lv
Apbalvojums
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

19. martā ar Nacionālo bruņoto spēku komandiera apbalvojumu – goda zīmes “Par nopelniem” 3. pakāpi tika apbalvots NATO spēku integrācijas vienības Operatīvās plānošanas pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Saimons Bedmens (Simon Badman).

Nacionālo bruņoto spēku komandiera apbalvojumu saņem pulkvežleitnants Saimons Bedmens

“Tas ir milzīgs pagodinājums saņemt šo goda zīmi. Jūtos tiešām priecīgs, ka Nacionālo spēku komandieris uzskatīja, ka esmu devis pietiekamu ieguldījumu šeit. Tas patiesi ir liels gods un privilēģija saņemt šo apbalvojumu,” uzsver pulkvežleitnants S. Bedmens.

Pulkvežleitnants stāsta, ka viņa galvenie uzdevumi ir mācību koordinēšana, plānošana un civilmilitārās sadarbības plānošana. “Latvijā, NATO spēku integrācijas vienības Operatīvās plānošanas pārvaldē, ierados pirms trīs gadiem. Mēs strādājam ciešā sasaistē ar Apvienoto štābu un Aizsardzības ministriju, palīdzot plānošanā NATO un Latvijai. Palīdzam nodrošināt, lai iecerētie plāni tiktu pietiekami ātri un kvalitatīvi īstenoti un novērstu nepilnības, ja tādas ir.”

“Jūtos kā daļa no komandas. Esmu ļoti labi integrējies Apvienotā štāba darba vidē, kā arī sadarbībā ar Aizsardzības ministriju. Sadarbība ir ļoti cieša, mums ir regulāra informācijas apmaiņa un vienota izpratne par to, kādi ir galvenie izaicinājumi. Tas ļoti palīdz mūsu plānošanas uzdevumos. Esmu pārsteigts, cik ātri spējat pieņemt lēmumus un iegūt nepieciešamās atbildes, kā arī, cik labi spējat integrēt šeit esošās daudznacionālās kaujas grupas,” norāda pulkvežleitnants S. Bedmens.

Dalies ar šo ziņu