Nacionālo bruņoto spēku karavīri apguvuši sporta trenera pamatkursu

NBS
Sargs.lv
Sports
Foto: Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

7. martā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā notika izlaiduma ceremonija 20 Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, kuri absolvējuši sporta trenera pamatkursu.

Nacionālo bruņoto spēku karavīri apguvuši sporta trenera pamatkursu

Jau otro gadu, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai, sadarbojoties ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija ir apmācījusi Nacionālo bruņoto spēku karavīrus profesionālās pilnveides izglītības programmā “Pamatzināšanas sporta trenera “C” kategorijas sertifikāta iegūšanai”.

“Mums, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, ir nepieciešami izglītoti sporta speciālisti, kuri spēj organizēt un vadīt vispusīgas fiziskās sagatavošanas nodarbības savās vienībās. Tāpēc visatbilstošākais sporta veids, kuru karavīri apguva ir fitness jeb atlētiskā vingrošana,” stāsta Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Fiziskās sagatavošanas un sporta studiju kursa Fiziskās sagatavotības un sporta nodaļas sporta speciāliste Alīda Ābola.

Karavīri kursa laikā ir apguvuši pamatzināšanas sporta pedagoģijā, psiholoģijā, fizioloģijā un medicīnā, sporta treniņu teorijā, anatomijā higiēnā un uztura zinātnē. Lai kļūtu par pilnvērtīgiem sporta treneriem, karavīriem nākamajā nedēļā būs jānokārto divi pārbaidījumi – praktiskā ieskaite Latvijas bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijā atzinuma saņemšanai atlētiskajā vingrošanā, kā arī sertifikācijas eksāmens Latvijas Sporta federācijas padomē.

“Mūsu karavīri ir mācījušies labi un atbildīgi un, pēc pasniedzēju teiktā, viņiem nevajadzētu būt nekādu problēmu šos pārbaudījumus sekmīgi nokārtot,” uzsver A. Ābola.

“Mēs sagaidām, ka šie jaunie sporta speciālisti aktīvi iesaistīsies savu vienību sporta dzīves veidošanā – sporta nodarbību, sacensību plānošanā, organizēšanā, bet galvenais – sporta nodarbību vadīšanā, jau izmantojot šeit iegūtās zināšanas, prasmes un iemaņas,” norāda A. Ābola.

Profesionālās pilnveides izglītības programmas “Pamatzināšanas sporta trenera “C” kategorijas sertifikāta iegūšanai” kursu ilgums bija divi mēneši  jeb 320 stundas.

Dalies ar šo ziņu