Noslēgušās pirmās Nacionālo bruņoto spēku zemledus makšķerēšanas sacensības

Sports
Sargs.lv
Makšķerēšana
Foto: Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Alūksnē noslēdzies Nacionālo bruņoto spēku zemledus makšķerēšanas čempionāts, kas norisinājās no 8. līdz 9. februārim. Šīs bija pirmās Nacionālo bruņoto spēku zemledus makšķerēšanas sacensības.

Noslēgušās pirmās Nacionālo bruņoto spēku zemledus makšķerēšanas sacensības

Sacensībās kopumā piedalījās 29 komandas - septiņas komandas pieredzējušo makšķernieku grupā, bet 22 - amatieru grupā. Sacensības notika komandu konkurencē, vienā komandā apvienojot divus dalībniekus. Pieredzējušie dalībnieki varēja makšķerēt noteiktā sektorā, bez iespējas mainīt āliņģi, savukārt amatieri varēja brīvi pārvietoties ezera robežās.

“Nacionālo bruņoto spēku līmenī šīs ir pirmās šāda veida sacensības, bet noteikti ne pēdējās,” norāda Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolas komandieris majors Oļegs Dubovs. “Šo sacensību mērķis ir popularizēt atpūtu dabā militārajā vidē. Un, protams, Alūksnes ezeru. Paskatieties, šis ir lielisks ezers!”

“Protams, ka viena no Nacionālo bruņoto spēku neatņemamām sastāvdaļām ir sports, un šis noteikti ir viens no veidiem, kā sportu apvienot ar atpūtu. Pavadīt laiku kopā ar citiem makšķerniekiem, karavīriem un struktūrvienību darbiniekiem – iepazīties, iegūt interesantus kontaktus, palielīties ar lomiem un izdzīvot ziemas apstākļos Alūksnes aukstajā ziemā,” stāsta Kājnieku skolas Apgādes nodaļas priekšnieks kapteinis Iļja Semjonovs.

Sacensību jaunākais dalībnieks, 12 gadus vecais jaunsargs Ričards Āboliņš, kurš sacensībās piedalījās kopā ar savu tēvu, Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzes karavīru majoru Jāni Āboliņu, stāsta, ka viņš ļoti aizraujas ar makšķerēšanu un, piedaloties šajās sacensībās, var izmantot Jaunsardzē gūtās zināšanas, kā arī attīstīt īpašības, kuras nepieciešamas ne tikai jaunsargam, bet arī karavīram. “Gatavojoties sacensībām, sējām Palomar mezglu, kuru Ričards iemācījās Jaunsardzē, bet, jau makšķerējot, iemācies būt pacietīgs, jo ne vienmēr zivis ķeras. Pacietība un izturība ir ļoti nozīmīgas īpašības,” vēsta majors J. Āboliņš.

“Zemledus makšķerēšanā ļoti labi noder dienestā iegūtās zināšanas, piemēra, pareiza ekipējuma sagatavošana, laba reakcija un fiziskā sagatavotība. Protams, nedrīkst aizmirst par noturību un pacietību, jo, ja loms neķeras, ir jābūt ļoti nosvērtam cilvēkam, ” tā Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolas komandieris majors O. Dubovs.

Sacensību noslēgumā notika uzvarētāju apbalvošana. Amatieru grupā 1. vietu izcīnīja apvienotā Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas un Jūras spēku komanda, 2. vietu - Zemessardzes 56. kājnieku bataljona komanda, savukārt 3. vietu - Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komanda, kas izvilka lielāko zivi - 630 gramu smagu asari.

Pieredzējušo makšķernieku grupā 1. vietu izcīnīja Kājnieku skolas komanda, 2. vietu - Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde, savukārt 3. vietu - Zemessardzes 3. Latgales brigādes komanda.

Kopumā saķertā loma svars sasniedza 95,5 kilogramus, un tas tika nogādāts Alūksnes dzīvnieku patversmē “Astes un ūsas”.

 

Dalies ar šo ziņu