Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skola nodrošina dažāda līmeņa profesionālu instruktoru apmācību

NBS
Sargs.lv
DF91C64415B24C499DAC41043E40E0C8.jpg

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skola piedāvā 10 instruktoru kursu programmas, nodrošinot sakārtotu mācību vidi un nepieciešamo profesionālo kvalifikāciju, kā arī zināšanas, lai pabeidzot apmācību, kursants spētu patstāvīgi apmācīt personālu un dienēt instruktora amatos dažādās Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skola nodrošina dažāda līmeņa profesionālu instruktoru apmācību

Instruktoru skola ir vienīgā Nacionālo bruņoto spēku mācību iestāde, kas sagatavo instruktorus Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām pēc vienotiem standartiem, savietojamiem ar NATO Instruktoru profesionālās militārās izglītības līmeņiem, kā arī skola veic vienību instruktoru karjeras un kvalifikācijas apmācību un sagatavo jaunākā komandējošā sastāva karavīrus dalībai starptautiskajās operācijās. Kursi notiek īpaši apmācītu karavīru vadībā.

Nacionālajos bruņotajos spēkos dien aptuveni 2200 profesionālā dienesta instruktoru. Lai pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku instruktoru izglītību un apmācību standartus, Instruktoru skola regulāri apmainās pieredzē ar Igaunijas un Lietuvas militārās izglītības iestādēm. Papildus instruktoru sagatavošanai, Instruktoru skola apmāca arī topošos Nacionālo bruņoto spēku virsniekus. Ik gadu Instruktoru skolā jaunākā instruktora un kājnieku nodaļas komandiera prasmes un iemaņas apgūst aptuveni 120 Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetkandidāti un kadeti.

Kopš 2016. gada Instruktoru skola sniedz atbalstu Ukrainas Bruņotajiem spēkiem, apmācot instruktorus 184. mācību centrā. Katru gadu tiek apmācīti aptuveni 90 Ukrainas Bruņoto spēku instruktori, organizējot kursus un seminārus Ukrainas augstākajiem instruktoriem.

2018. gadā Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skola ir sagatavojusi vairāk nekā 200 augstākos, vecākos un jaunākos instruktorus Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām. Kopumā Instruktoru skolu absolvēja un sertifikātus saņēma ap 650 kursantu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jaunsardzes un Informācijas centra, apgūstot gan karjeras, gan kvalifikācijas celšanas apmācības programmas.

18 gadu pastāvēšanas laikā Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolu ir absolvējuši vairāk nekā 6700 karavīri un civilpersonas.

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skola aicina palielināt savu kolektīvu ar spējīgiem karavīriem, kuriem ir vēlme sevi pilnveidot un kļūt par instruktoriem. Plašāka informācija pieejama šeit-(https://www.mil.lv/lv/vienibas/macibu-vadibas-pavelnieciba/instruktoru-skola )

Dalies ar šo ziņu