Artilērijas diviziona karogs pēc 14 gadu pārtraukuma atgriežas Ādažu bāzē

NBS
Sargs.lv
ED3BA12B53594E6283F9C671CC30765B.jpg

11. decembrī Ādažu bāzē notika Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karoga pasniegšanas ceremonija.  Artilērijas diviziona karogs atgriezās Ādažu bāzē pēc 14 gadu pārtraukuma.

Artilērijas diviziona karogs pēc 14 gadu pārtraukuma atgriežas Ādažu bāzē

Artilērijas diviziona karogu pasniedza atjaunotā Artilērijas diviziona komandierim majoram Rolandam Milleram Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. Saņemot Artilērijas diviziona karogu, majors R. Millers deva svinīgo solījumu: “Vienības karavīru vārdā es apsolu Artilērijas diviziona karogu augstu turēt, godam nest, ar to rokās Latviju aizstāvēt!”

Artilērijas divizions kā pirmā vienības līmeņa netiešā uguns atbalsta vienība tika dibināts 1996. gada 1. septembrī un bija izvietots Ādažos. Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas divizions tika dibināts 2018. gada 1. septembrī Nacionālo bruņoto spēku netiešā uguns atbalsta spējas attīstības ietvaros. Artilērijas diviziona izveide ir saistīta ar 2004. gadā reorganizēto Artilērijas divizionu. Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas divizions ir tā tradīciju un simbolikas turpinātājs.

Karoga labā puse izgatavota no sudraba zīda tafta – izšūta. Līdz 1940.gadam Artilērijas vienībām bija sudraba taures, tādēļ karoga labās puses fonam tiek izmantota sudraba krāsa. Sudraba krāsa simbolizē cildenumu, taisnīgumu, cerību.

Karoga kreisā puse no tumši zila un tumši sarkana zīda tafta – izšūta. Tumši zilā krāsa vēsturiski piederēja Latvijas artilērijai laikā no 1918.gada līdz 1940.gadam. Tumši zilā krāsa simbolizē godīgumu un uzticību. Savukārt tumši sarkanā krāsa simbolizē artilērijas uguns spēku, drosmi, augstsirdību un bezbailību un tiek lietota vairāku Eiropas valstu Artilērijas vienību simbolikā.

Karoga labajā pusē vidū uz sudraba fona ir izšūts Vidzemes novada vairogs – sudraba grifs uz sarkana fona, zem tā vienības nosaukums “Artilērijas divizions”


Karoga kreisajā pusē vidū uz tumši zila un tumši sarkana fona izšūta Artilērijas diviziona emblēma – divi sakrustoti lielgabali (tradicionāls Artilērijas simbols), ozolvainags, kas simbolizē spēku un izturību un artilērijas uguns bumba – tradicionāls artilērijas simbols. 

Dalies ar šo ziņu