Latvijas karavīri piedalās militārajās mācībās “Anakonda 2018”

Militārās mācības
Pēc nato.int un anakonda.do.wp.mil.pl materiāliem

karavīri
Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

No 7. novembra līdz 6. decembrim norisinās militārās mācības “Anakonda 2018”. Mācībās piedalās 12 karavīri no Latvijas un 15 karavīri no Latvijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas.

Latvijas karavīri piedalās militārajās mācībās “Anakonda 2018”

Militārās mācības norisinās divās fāzēs. Pirmā fāze  - lauka taktiskās mācības,  notika no 7. novembra līdz 17. novembrim, kuras laikā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štābs no Latvijas  trenēja sadarbību ar NATO Ziemeļaustrumu daudznacionālo divīzijas korpusa štābu.

Savukārt Polijā, Varšavā no 23.novembra līdz 6.decembrim notiek komandpunktu simulācijas mācības. Mācību “Anakonda 2018” laikā tiks sertificēts NATO Ziemeļaustrumu daudznacionālais korpusa štābs.

Militārajās mācībās no Latvijas piedalās Nacionālo bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes karavīri, kā arī karavīri no NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas un NATO Spēku integrācijas vienības.

Mācībās piedalās dažādu jomu speciālisti, tostarp plānošanas, apgādes, artilērijas un civilmilitārās sadarbības speciālisti no Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba, Zemessardzes, NATO Spēku integrācijas vienības un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas.

“Anakonda 2018” ir Polijas bruņoto spēku vadītas daudznacionālas militārās mācības, kas ir orientētas uz kopīgu gaisa un sauszemes operāciju plānošanu un izpildi. To mērķis ir pilnveidot aizsardzības spējas un stiprināt nacionālo un reģionālo drošību.

Militārajās mācībās piedalās ap 12 500 karavīru Polijā un aptuveni 5 000 karavīru Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Baltijas jūrā. “Anakonda 2018” demonstrē Polijas bruņoto spēku sadarbību un savietojamību ar mācību dalībvalstu  - Čehijas, Igaunijas, Vācijas, Ungārijas, Latvijas, Lietuvas, Rumānijas, Slovākijas, Turcijas un Amerikas Savienoto Valstu bruņotajiem spēkiem.

Kopš 2006. gada militārās mācības “Anakonda” no nacionāla un reģionāla līmeņa militārajām mācībām ir kļuvušas par starptautiskām militārām mācībām ar plašu NATO dalībvalstu un partnervalstu dalību.

Dalies ar šo ziņu