Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris apbalvots ar Igaunijas bruņoto spēku Goda zīmi

NBS
Sargs.lv
8F7C5E646D2142BF995818FD0E0A118D.jpg

16. novembrī Igaunijas Aizsardzības ģenerālštābā Tallinā svinīgā ceremonijā ar Igaunijas bruņoto spēku Goda zīmi par izcilu dienestu tika apbalvots Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš apbalvots ar Igaunijas bruņoto spēku Goda zīmi

“Ir ļoti liels pagodinājums saņemt tik augstu apbalvojumu no Igaunijas bruņotajiem spēkiem,” saka pulkvedis M. Ozoliņš. “Latvijas un Igaunijas divpusējā sadarbība aizsardzības jomā ir bijusi unikāla pieredze, vērtējot mācību mērogu un likumsakarīga sadarbība, domājot ne tikai par Latvijas valsts aizsardzību, bet visu Baltijas valstu drošību.”

Jau minēts, ka šogad norisinājās divas vērienīgas Latvijas un Igaunijas militārās mācības .– no 5. līdz 13. maijam notika Igaunijas Aizsardzības spēku militāro mācību “Siil 18” aktīvā fāze, , kurā Latviju pārstāvēja Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vienības — kopumā gandrīz 500 karavīru un zemessargu, kā arī Latvijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīri no Kanādas, Itālijas, Spānijas un Albānijas.

Savukārt Latvijā no 20. augusta līdz 2. septembrim norisinājās līdz šim lielākās Nacionālo bruņoto spēku militārās mācības, kas iezīmēja četru gadu militāro mācību cikla noslēgumu – “Namejs 2018”, kurās piedalījās vairāk nekā 10 000 karavīru no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Latvijā izvietotās NATO paplašinātās kaujas grupas, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Čehijas bruņotajiem spēkiem.

“Mēs aktīvi un regulāri sadarbojamies ar Igaunijas pusi gan Zemessardzes sadarbības ietvaros, gan arī ar Igaunijas regulāro spēku vienībām. Gan individuālās, gan kolektīvās apmācības ietvaros, šāda veida sadarbībai un mācībām ir jānotiek,” tā pulkvedis M. Ozoliņš.

 

Dalies ar šo ziņu