Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem piegādāti ASV militārie taktiskie transportlīdzekļi

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
Polaris
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

ASV valdības Ārvalstu militārās pārdošanas programmas ietvaros Nacionālie bruņotie spēki saņēmuši pirmos 18 ASV uzņēmuma “Polaris Government & Defense” ražotos militāros taktiskos transportlīdzekļus “Sportsman Big Boss” un MRZR- 2.

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem piegādāti ASV militārie taktiskie transportlīdzekļi

“Esmu gandarīts, ka transportlīdzekļi “Polaris” būtiski stiprinās Latvijas bruņoto spēku, tai skaitā, Zemessardzes, vienību taktiskās mobilitātes spējas. Šo transportlīdzekļu piegāde ir arī viens no apliecinājumiem mūsu ciešajai un sekmīgajai sadarbībai ar ASV,” uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Plānots, ka līdz 2018. gada beigām ASV valdības Ārvalstu militārā finansējuma programmas ietvaros Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem tiks piegādāti vēl 44 militārie taktiskie transportlīdzekļi “Polaris”. Papildus 2020. gadā plānota būtiska pilnībā ASV valdības finansēta transportlīdzekļu “Polaris” piegāde Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Kopumā Latvija saņems līdz 130 četru modeļu militāros taktiskos transportlīdzekļus “Polaris” – “Sportsman Big Boss”, MRZR- 2, MRZR - 4 un MV850 par aptuveni 6, 8 miljoniem eiro, no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem finansējot aptuveni 15% izmaksu. Ar ASV noslēgtie starpvaldību līgumi paredz arī transportlīdzekļu detaļu piegādi, inženiertehnisko atbalstu un apmācības.

“Polaris Government & Defense” ir viens no nozīmīgākajiem vieglo bezceļu taktisko transportlīdzekļu ražotājiem. Uzņēmuma ražotos transportlīdzekļus izmanto piemēram, ASV un Somijas bruņotie spēki, un tie ir tikuši plaši pielietoti arī NATO operācijā Afganistānā. Pērn līgumu par šo transportlīdzekļu piegādi parakstījuši arī Portugāles un Vācijas bruņotie spēki.

Dažādu militāro atbalsta programmu ietvaros ASV ir sniegusi atbalstu Latvijai jau vairāk nekā 20 gadus, piegādājot Nacionālo bruņoto spēku attīstībai tādu būtisku ekipējumu kā sakaru līdzekļus, nakts redzamības ierīces un transportlīdzekļus.

Dalies ar šo ziņu