Gaisa spēku ugunsdzēsēji mācībās “Northern Strike” trenējas glābt dzīvības

Ārvalstīs
Sargs.lv
ASV
Foto: virsseržants Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

Gaisa spēku ugunsdzēsēji piedalās mācībās “Northern Strike”, kuru laikā trenējas Alpenas Kaujas gatavības apmācību centrā un Kvorijas poligonā, kā arī sniedz atbalstu ASV ugunsdzēsējiem, dežurējot apmācību centrā un mācību vietās.

Gaisa spēku ugunsdzēsēji mācībās “Northern Strike” trenējas glābt dzīvības

Viens no treniņiem Latvijas ugunsdzēsējiem mācību laikā bija sadarbībā ar ASV ugunsdzēsējiem un mediķiem glābt cietušos, kas iesprostoti automašīnā pēc ceļu satiksmes negadījuma. Izmantojot  hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji atbrīvoja cietušos no degoša auto un nodeva mediķu aprūpē.

Latvijas ugunsdzēsēji Alpenā, Mičigana štatā divas nedēļas apguva incidentu vadības kursu. “Mēs apgvām taktiku dzēšanas darbiem, resursu piesaisti un izšķirošo virzienu noteikšanu – pirmkārt, jāglābj cilvēku dzīvības, nākamais virziens – jāierobežo un jākontrolē ugunsgrēks ēkās, treškārt – jāglābj īpašums. Galvenie uzsvari kursā bija uz dažādām taktikām un resursiem,”  skaidro dižkareivis Pēteris Seļezņovs. 

Mācību “Northern Strike”  laikā ugunsdzēsēji pielieto praksē iegūtās zināšanas, veic dažādus uzdevumus, tai skaitā gaisa kuģa dzēšanu un treniņus pie alpīnisma sienas.

 “ Latvijas karavīri strādā lieliski, viņi ļoti ātri mācās. Ir apbrīnojami, cik ātri viņi apgūst jaunas iemaņas. Ugunsdzēsēju uzdevumi visā pasaulē ir vienādi. Tāpēc mums ir ļoti viegli mācīties no viņiem un viņiem – mācīties no mums, jo mēs visi runājam vienā valodā,” uzsvr galvenais virsseržants Džeremijs Volfords, Alpenas Kaujas gatavības apmācību centra ugunsdzēsēju priekšnieks.

No 4.līdz 18.augustam Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi piedalās starptautiskajās mācībās “Northern Strike”, kas norisinās Mičiganā, ASV.

“Northern Strike” ir ikgadējas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, ko organizē Mičiganas Nacionālā gvarde un kas notiek galvenokārt Alpenas Kaujas gatavības apmācības centrā, Greilingas, Kvorijas un Stīlgeitas poligonos.

Dalies ar šo ziņu