Zemessargu pamatapmācības nometnē Skrundā aizvadīta viesu diena

NBS
Sargs.lv
4B30ED2EDA044F06996BFED355E913BA.jpg

14. jūlijā poligonā “Mežaine”, Skrundā notika pamatapmācības nometnes viesu un mediju diena, kurā  varēja  iepazīties ar  pamatapmācības nometnes  norisi, izpētīt un pielaikot zemessargu ekipējumu, pamēģināt trāpīt mērķī ar pneimatisko ieroci, apskatīt nometnes teritoriju un poligonu “Mežaine”, kā arī sagaidīt no mācībām jaunos zemessargus, kuri nometnē atgriezās ar dziesmu un sasaukšanos.

Zemessargu pamatapmācības nometnē Skrundā aizvadīta viesu diena

Zemessargus bija ieradušies satikt vairāk nekā 40 viņu ģimenes locekļi, kā  arī Skrundas novada domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece un Raņķu pakalpojumu pārvaldes vadītājs Ritvars Stepanovs.Uzrunu  pamatapmācības dalībniekiem un viesiem teica Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts. Satikšanās noritēja sirsnīgā atmosfērā, fonā atskaņojot vīru kopas “Vilki” patriotiskās dziesmas.

No 2. līdz 22. jūlijam Skrundas novada poligonā “Mežaine”  un Kuldīgas novada objektā “Upīškalns”, notiek Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes rīkotā zemessargu pamatapmācības nometne, kurā apmācību uzsāk 47 zemessargi no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes, 2.Vidzemes brigādes, kā arī Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības.

Ar šo nometni Zemessardzes 4.Kurzemes brigāde atzīmē 26. gadadienu, kopš ar Latvijas Republikas Zemessardzes priekšnieka 1992. gada 30.jūnija pavēli nr.14 “Par Zemessardzes novadu vienību izveidošanu” tika izveidotas Zemessardzes brigādes.

Šogad Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes dienestā uzņemto zemessargu apmācība notiek, izmantojot nometnes modeli, kur zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst nepārtrauktā laika posmā.

Nometnē zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju, pirmo palīdzību, ierindas apmācību, kā arī gūs ieskatu psiholoģijā. Zemessargiem būs iespēja uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt militārās pamatiemaņas. Nometnes laikā notiks arī Sakaru speciālistu apmācība. Apmācības procesu nodrošinās instruktori no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes vienībām.

Dalies ar šo ziņu