Mācības “Saber Strike” atbalsta kaujas lidmašīnas A-10

Militārās mācības
Sargs.lv
A-10
Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Astoņas kaujas lidmašīnas “A-10” no Mičiganas Gaisa spēku Nacionālās Gvardes 107.iznīcinātāju eskadriļas sniedz atbalstu militārajās mācībās “Saber Strike 2018”.

Mācības “Saber Strike” atbalsta kaujas lidmašīnas A-10

Lidmašīnas mācību laikā bāzējas Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, no kurienes ik dienas lido uz mācību vietām visās trijās Baltijas valstīs.  Ikdienā lidmašīnas bāzējas Selfidžas Gaisa spēku bāzē Mičiganas pavalstī.

Vienai no lidmašīnām - 81-0994/MI – ir unikāls krāsojums, pieminot 1944.gada 6.jūnijā Francijas piekrastē Normandijā izcelto amerikāņu un angļu armijas desantu, kurā atbalstu sniedza arī šī vienība.

Pirmās lidmašīnas A-10 nolaidās Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē jau 2015. gada augustā, lai veiktu degvielas uzpildi, iepazīstinātu ugunsdzēsējus ar drošības prasībām un instrukcijām, kā arī iepazītos ar Lielvārdes lidlauka iespējām. Pirms tam lidmašīnas bāzējās Emari bāzē Igaunijā.

No 3. līdz 15.jūnijam Latvijā notiks ASV spēku Eiropā vadītās ikgadējās starptautiskās militārās mācības “Saber Strike 2018”, kuru mērķis ir uzlabot sabiedroto un reģionālo partneru sadarbību, kā arī kaujas gatavības un reaģēšanas spējas. Šogad mācībās piedalās arī NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālā kaujas grupa.

Dalies ar šo ziņu