Desantā Ādažu poligonā demonstrē sabiedroto spējas ātri ierasties Latvijā

Militārās mācības
Sargs.lv
desants
Foto: virsseržants Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

9. jūnijā Ādažos norisinājās starptautiskās militārās mācības “Swift Response 2018”, kuru laikā ar desmit lidmašīnām “C-17 Globemaster” no Fort Bragas, Ziemeļkarolīnā, ASV, ieradās vairāk nekā 600 karavīru no ASV 82. gaisa desanta divīzijas un Lielbritānijas bruņotajiem spēkiem, vedot līdzi arī ekipējumu un tehniku.

Desantā Ādažu poligonā demonstrē sabiedroto spējas ātri ierasties Latvijā

Lidmašīnas izlidoja no ASV, Fort Bragas 8.jūnija rītā un bez apstāšanās desmit stundu ilgā lidojumā atlidoja uz Latviju, veicot degvielas uzpildi gaisā virs Atlantijas okeāna.

Desantu vēroja arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Starptautiskās militārās mācības  “Swift Response 2018” ir ikgadējas ASV spēku Eiropā vadītas ASV Armijas un ASV Gaisa spēku apvienotās mācības ar mērķi trenēt sabiedroto spēku stratēģiskā gaisa desanta reaģēšanas spējas pēkšņa apdraudējuma gadījumā.

Starptautisko militāro mācību “Swift Response 2018” laikā Nacionālie bruņotie spēki trenē spēju sniegt uzņemošas valsts atbalstu, uzlabojot sadarbību starp Latvijas un sabiedroto dalībvalstu bruņotajiem spēkiem.

Dalies ar šo ziņu