Noslēdzas Igaunijas Aizsardzības spēku militāro mācību aktīvā fāze

Militārās mācības
Sargs.lv
mācības
Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Latvijā noslēgušās Igaunijas Aizsardzības spēku militāro mācību "Siil 18" aktīvā fāze, kurā piedalījās vairāk nekā 900 zemessargu un karavīru no Latvijas bruņotajiem spēkiem, Igaunijas Aizsardzības spēkiem un Kanādas vadītās NATO kaujas grupas.

Noslēdzas Igaunijas Aizsardzības spēku militāro mācību aktīvā fāze

Latvijas bruņotos spēkus militārajās mācībās pārstāvēja Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes vienības.

Zemessardzes vienības sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts robežsardzi militārajās mācībās stiprināja savstarpējo un pārrobežu sadarbību. Tāpat mācību laikā tika veikta Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes paaugstinātās gatavības rotu vadu sertifikācija un pilnveidota divu valstu brigādes līmeņa vienību spēku savietojamība un savstarpējā sadarbība taktisko operāciju veikšanā.

Militāro mācību aktīvajā fāzē Latvijā piedalījās arī Igaunijas Aizsardzības spēku karavīri, kā arī Albānijas, Itālijas, Spānijas un Kanādas karavīri no NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas.

"Siil 18" ir lielākās Igaunijas Aizsardzības līgas militārās mācības kopš Igaunijas neatkarības atjaunošanas. Lielākajās Igaunijas Aizsardzības spēku četru gadu militāro mācību cikla noslēguma mācībās piedalījās vairāk nekā 15 000 dalībnieku no Igaunijas zemessardzes "Kaitseliit", Igaunijas Aizsardzības līgas, sabiedroto spēkiem, policijas un glābšanas dienestiem. Mācību mērķis bija pilnveidot spēju veikt aizsardzības operācijas, stiprinot valsts teritoriālo aizsardzību. Mācībās piedalījās karavīri no 19 valstīm, tai skaitā gan no NATO, gan partnervalstīm.

Dalies ar šo ziņu