ASV bezpilota lidaparātu sistēmu piegāde stiprinās bruņoto spēku novērošanas un izlūkošanas spējas

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
droni
Foto: aerocontact.com

Ar ASV finansējumu vairāk nekā 3 miljonu dolāru apmērā Nacionālie bruņotie spēki saņems uzņēmuma “AeroVironment” taktiskās bezpilota lidaparātu sistēmas “RQ-20A Puma”, kas stiprinās novērošanas un izlūkošanas spējas.

ASV bezpilota lidaparātu sistēmu piegāde stiprinās Nacionālo bruņoto spēku novērošanas un izlūkošanas spējas

ASV valdības Ārvalstu militārā finansējuma programmas ietvaros Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem tiks piegādātas trīs “RQ-20A Puma” sistēmas un plānots, ka “AeroVironment” bezpilota lidaparātu sistēmas Latvija saņems nākamgad.

Jau ziņots, ka Nacionālie bruņotie spēki sākuši attīstīt bezpilota lidaparātu koncepciju, un ir uzsākta šo lidaparātu iegāde. Speciāla koncepcija novērošanas un atpazīšanas spēju uzdevumu izpildei pieņemta 2016. gadā.

ASV tehnoloģiju uzņēmums “AreoVironment” nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju izstrādi un ražošanu, un tas ir lielākais mazo bezpilota lidaparātu sistēmu piegādātājs ASV bruņotajiem spēkiem, kā arī daudzām sabiedroto valstīm.

Dažādu militāro atbalsta programmu ietvaros ASV ir sniegusi atbalstu Latvijai jau vairāk nekā 20 gadus, piegādājot Nacionālo bruņoto spēkiem attīstībai tādu būtisku ekipējumu kā sakaru līdzekļus, nakts redzamības ierīces un transportlīdzekļus.

Šī gada 3. aprīlī pēc ASV un Baltijas valstu prezidentu tikšanās ASV valdība paziņoja, ka plāno piešķirt gandrīz 100 miljonus dolāru lielkalibra munīcijas iepirkšanai Baltijas valstu bruņoto spēku vajadzībām un vairāk nekā 70 miljonus dolāru Baltijas valstu armiju apmācību un aprīkojuma piegādes programmām.

Dalies ar šo ziņu