Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā apmācīti pirmie 20 militārie sporta instruktori

3751656FE45E471BB083FEAFD43389B7.jpg

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā apmācīti pirmie 20 militārie sporta instruktori

Ar svinīgu apliecību saņemšanu, 2.martā, noslēgusies pirmā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas īstenotā profesionālās pilnveides izglītības programma sportā, kurā 20 Nacionālo bruņoto spēku karavīri divus mēnešus pilnveidoja zināšanas vispārējā fiziskajā sagatavošanā un cēla profesionālo kvalifikāciju dienesta vajadzībām.

"Programmas dalībnieki ļoti intensīvas mācību apguves apstākļos smēlušies plašu zināšanu klāstu sporta zinātnē un, pats galvenais, guvuši saprati par to, kā organizēt pareizas vispārējās fiziskās sagatavošanas nodarbības saviem armijas biedriem,” izsniedzot apliecības, norādīja LSPA rektors, profesors Jānis Žīdens.

“Mums visiem šis bija liels izaicinājums! Turpmāk, ar programmas dalībniekiem un pasniedzējiem, diskutēsim par programmas pilnveidošanas iespējām, lai nākamās mācības padarītu vēl kvalitatīvākas un pilnīgākas," uzsvēra Žīdens.

Savukārt Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors, pulkvedis Valts Āboliņš atzina, ka: “LSPA un Nacionālo bruņoto spēku Sporta kluba pilotprojekts ir pilnībā attaisnojies un militāro sporta instruktoru sagatavošana nepieciešama arī turpmāk.”

Arī programmu apguvušie karavīri apstiprināja, ka šis bijis ļoti saturisks un interesants mācību laiks.

“Katrs no mums ieguva jaunas zināšanas, jaunu pieredzi. Mūsu grupai izdevās nodibināt labu kontaktu ar Akadēmijas mācībspēkiem, kuri visi kā viens bija savas jomas speciālisti ar augstu kompetences līmeni. Tagad mūsu uzdevums ir nodot šīs zināšanas saviem armijas biedriem, praktizēt tās un neapstāties, pielāgojot sporta nodarbības dienesta ikdienai un darba specifikai,”  programmu apguvušo karavīru vārdā teica Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras ūdenslīdēju komandas seržants Sergejs Juhno.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar Aizsardzības ministrijas un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas noslēgto sadarbības līgumu, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas mācībspēki Nacionālo bruņoto spēku karavīriem  nodrošina teorētisko un praktisko mācību programmu ar ievirzi fitnesā, kā arī sporta treniņu teorijā, sporta pedagoģijā, sporta psiholoģijā, anatomijā, sporta fizioloģijā, sporta medicīnā, kā arī higiēnā un uzturā. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija piecu gadu laikā veiks 100 militāro sporta instruktoru apmācību.

Mācību programmu nodrošina Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesori – Agita Ābele, Inese Pontaga, Leonīds Čupriks, asociētie profesori Inta Bula-Biteniece, Zane Pavāre, kā arī docētāji Vineta Antiņa, Germans Jakubovskis un Pārsla Krūmiņa. Praktiskās nodarbības fitnesā vada Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas docente Aleksandra Čuprika un Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova, vingrošanā – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas docētāja Diāna Krafte, vieglatlētikā – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas docente Sandra Škutāne.

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesionālās pilnveides izglītības programma “Pamatzināšanas sporta trenera „C” kategorijas sertifikāta iegūšanai” ir licencēta Izglītības kvalitātes valsts dienestā 2017. gada 27. novembrī.

Avots: Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija

Dalies ar šo ziņu