ASV taktisko transportlīdzekļu piegāde stiprinās Nacionālo bruņoto spēku mobilitātes spēju

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
Polaris, bagiji
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

ASV valdības Ārvalstu militārā atbalsta programmas ietvaros Nacionālie bruņotie spēki saņems 62 uzņēmuma “Polaris Government & Defense” ražotos militāros taktiskos transportlīdzekļus. 

ASV taktisko transportlīdzekļu piegāde stiprinās Nacionālo bruņoto spēku mobilitātes spēju

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem tiks piegādāti “Polaris” MRZR-2, MRZR - 4, MV850 modeļu transportlīdzekļi, kā arī vairāki ar mobilās novērošanas iekārtām īpaši aprīkoti transportlīdzekļi, no valsts budžeta līdzekļiem finansējot aptuveni piektdaļu no piegādēm.

Plānots, ka pirmos “Polaris” ražotos transportlīdzekļus Latvija saņems šī gada maijā, un piegādes turpināsies līdz nākamā gada otrajam ceturksnim.

“Polaris”  taktisko transportlīdzekļu piegāde stiprinās Nacionālo bruņoto spēku taktiskās mobilitātes spēju, un tie būs paredzēti gan Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienībām, gan Zemessardzei.

“Polaris Government & Defense” ir viens no nozīmīgākajiem vieglo bezceļu taktisko transportlīdzekļu ražotājiem. Uzņēmuma ražotos transportlīdzekļus izmanto piemēram, ASV un Somijas bruņotie spēki, un tie ir tikuši plaši pielietoti arī NATO operācijā Afganistānā. Pērn līgumu par šo transportlīdzekļu piegādi parakstījuši arī Portugāles un Vācijas bruņotie spēki.

Dažādu militāro atbalsta programmu ietvaros ASV ir sniegusi atbalstu Latvijai jau vairāk nekā 20 gadus, piegādājot Nacionālo bruņoto spēkiem attīstībai tādu būtisku ekipējumu kā sakaru līdzekļus, nakts redzamības ierīces un transportlīdzekļus.

Dalies ar šo ziņu