Latvijas gaisa atbalsta kontrolieru treniņus Ādažos atbalsta ASV bumbvedējs B-52

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
B-52
Foto: Foto: U.S. Air Force

Ādažu poligonā norisinājies Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Gaisa atbalsta kontroles vienības vingrinājums, kurā atbalstu sniedz ASV stratēģiskais bumbvedējs “B-52”.

Latvijas gaisa atbalsta kontrolieru treniņus Ādažos atbalsta ASV bumbvedējs B-52

Vingrinājuma mērķis ir pilnveidot ASV un Latvijas bruņoto spēku savstarpējo sadarbību un savietojamību. Sadarbība ar ASV Gaisa spēku “Global Strike” bumbvedējiem dod lielisku iespēju uzturēt un stiprināt gaisa atbalsta kontrolieru kaujas spējas un profesionālo kvalifikāciju.

Šonedēļ četri B-52 “Stratofortress” bumbvedēji un 300 karavīri no 5.bumbvedēju aviobrigādes Mainotas Gaisa spēku bāzes Ziemeļdakotā, ASV  ieradās Lielbritānijā, lai piedalītos treniņos kopā ar sabiedrotajiem un veicinātu savietojamību.

Darbs pie Latvijas gaisa atbalsta kontrolieru apmācības tika uzsākts jau 2008. gadā, kad Nacionālo bruņoto spēku karavīri kopā ar Mičiganas pavalsts Operacionālās sadarbības padomnieku vienību tika gatavoti dalībai starptautiskajā operācijā Afganistānā. 2010. gadā tika izveidots NBS Sauszemes spēku Kaujas atbalsta bataljons, un kopš tā laika bruņotajiem spēkiem ir kaujas spējīga Gaisa atbalsta kontroles vienība. Aizvadīto gadu laikā vienība ir piedalījusies dažāda līmeņa starptautiskajās militārajās mācībās un operācijās, kur karavīri ir guvuši pieredzi un zināšanas, kā arī apliecinājuši sevi no labākās puses, pārstāvot Latviju.

Pagājušogad ASV bumbvedējs “B-52” piedalījās mācībās “Saber Strike” Ādažu poligonā.

Dalies ar šo ziņu