Aizsardzības nozares vadība Speciālo uzdevumu vienībā atklāj daudzfunkcionālu kazarmas ēku

NBS
Sargs.lv
B542FC772E4A41FEBED68BF172AB1CC3.jpg
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

 Nacionālo bruņoto spēku Speciālo uzdevumu vienībā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš piedalījās svinīgajā jaunās kazarmas ēkas atklāšanas ceremonijā. 

Aizsardzības nozares vadība Speciālo uzdevumu vienībā atklāj daudzfunkcionālu kazarmas ēku

“Speciālo uzdevumu vienības kazarmas atklāšana ir ilgi gaidīts un nozīmīgs notikums, jo šīs vienības attīstībā tiek investēti lieli resursi, bet līdz šim pietrūka paša pamata – vietas, kur šiem karavīriem uzturēties. Daudzi no viņiem nav rīdzinieki un tādēļ tas ir divtik svarīgi. Paldies visiem, kas iesaistījās šī objekta celtniecībā un aprīkošanā. Tas bija arī viens no maniem mērķiem, stājoties ministra amatā, un nu ir patiess gandarījums, ka tas ir realizēts,” uzsvēra aizsardzības ministrs R.Bergmanis.

“Jaunā kazarmas ēka ir gan nozīmīgs solis Speciālo uzdevumu vienības karavīru sadzīves, apmācības un dienesta apstākļu uzlabošanā, gan uzskatāms apliecinājums Latvijas Bruņoto spēku infrastruktūras dinamiskai attīstībai. Vienmēr esam lepojušies ar šīs vienības kaujinieku augsto profesionalitāti un viņi ir godam pelnījuši dienesta specifikai atbilstošu vidi,” norādīja ģenerālleitnants L.Kalniņš, paužot gandarījumu par ēkas daudzfunkcionalitāti.

Jau ziņots, ka aizsardzības nozares vadība atklāja kazarmas ēkas būvniecību pagājušā gada 21.novembrī, piedaloties svinīgajā piemiņas kapsulas ar vēstījumu nākamajām paaudzēm iemūrēšanas pasākumā.  Jaunā kazarmas ēka ir daudzfunkcionāla, un tajā ir ne tikai atpūtas telpas karavīriem, bet arī sporta zāle un apmācību telpas. 

Latvijas Speciālo uzdevumu vienība kopš šogad veiktajām izmaiņām Nacionālo bruņoto spēku struktūrā atrodas Speciālo operāciju pavēlniecības sastāvā. Speciālo uzdevumu vienība dibināta 1991.gada 19.septembrī un ir īpaši organizēta, ekipēta un apmācīta Nacionālo bruņoto spēku vienība speciālo operāciju veikšanai. Vienības devīze ir “Drošais uzvar”, simbolizējot to, ka uzvar tas, kurš ir drošs par savām spējām un saviem cīņu biedriem. Kaujinieka simbols ir zaļā berete. 

Dalies ar šo ziņu