Latvijā ierodas nākamā ASV operācijas “Atlantic Resolve” karavīru rotācija

Latvijā
Sargs.lv
Atlantic Resolve
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Turpinot ASV operāciju “Atlantic Resolve”, šodien starptautiskajā lidostā “Rīga” ieradušies helikopteri UH-60 “Black Hawk”, lai stiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu ASV klātbūtni reģionā.

Latvijā ierodas nākamā ASV operācijas “Atlantic Resolve” karavīru rotācija

Tāpat operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros Latvijā ieradušies vairāk nekā 60 karavīru no ASV 1. gaisa kavalērijas brigādes 227. aviācijas pulka 3. bataljona, kas ar piecu helikopteru UH-60 “Black Hawk” atbalstu pildīs dienesta pienākumus Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, nomainot 10. Aviācijas brigādes 3. Vispārējā atbalsta aviācijas bataljona vienības ”Fēnikss” karavīrus, kas Latvijā bija izvietoti kopš marta.

227. aviācijas pulka 3. bataljona karavīri trenēsies kopā ar Nacionālo bruņoto spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīriem, kā arī piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās, un plānots, ka šī rotācija Latvijā uzturēsies deviņus mēnešus.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju "Atlantic Resolve". Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Dalies ar šo ziņu