Karavīri Polijā gūst pieredzi militārajās mācībās “Dragon 2017”

Ārvalstīs
Sargs.lv
FC52BF09576D4B369C7E8EC0338C1931.jpg

No 19. līdz 29. septembrim Polijā notika Polijas bruņoto spēku organizētās starptautiskās militārās mācības “Dragon 2017”, kurās piedalījās Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes karavīri, lai pilnveidotu iemaņas operāciju plānošanā un vadīšanā.

Karavīri Polijā gūst pieredzi militārajās mācībās “Dragon 2017”

Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes karavīri tika integrēti Polijas 15. mehanizētās brigādes štāba sastāvā, kuru vadīja Polijas 15. mehanizētās brigādes komandieris ģenerālis Jaroslavs Gromadzinskis (Jaroslaw Gromadzinski). Kājnieku vienības kopā ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu veica aizkavēšanas operācijas un īstenoja pretuzbrukumu, izmantojot motorizēto kājnieku vienību manevru un uguns jaudu.

“Mācības “Dragon 2017” bija vēl viena iespēja iegūt pieredzi, zināšanas un redzēt, kā mūsu sabiedrotie organizē un vada brigādes līmeņa mācības – plānošanas, vadīšanas procedūras un plāna realizāciju. Šī bija iespēja salīdzināt un paņemt no visa to labāko. Pieredze noderēs, lai nākotnē plānojot sadarbību ar sabiedrotajiem mēs jau zinātu “rokrakstu” un jomas, kurās nepieciešami uzlabojumi, lai varētu gan veiksmīgi piedalīties mācībās, gan vadīt tās,” saka Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvežleitnants Andris Rieksts.

Brigādes līmeņa štāba mācību “Dragon 2017” mērķis bija trenēt štāba personālu un vienības pilna spektra operāciju plānošanā un vadīšanā.

Mācības organizēja Polijas bruņotie spēki, un tajās piedalījās vairāk nekā desmit karavīru no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štāba.

Zemessardze mācībās ”Dragon” piedalās jau trešo reizi kopš 2015. gada.

Dalies ar šo ziņu