Ādažu bāzē atklāj Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centru

NBS
Sargs.lv
C2292CF271404BC09A1CFE94523DD8CC.jpg

31. augustā Ādažu bāzē atklāja Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centru, kura mērķis ir nodrošināt karavīru un zemessargu standartizētu apmācību kaujas atbalsta un nodrošinājuma jomās.

Ādažu bāzē atklāj Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centru

Svinīgajā mācību centra atklāšanas ceremonijā piedalījās Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Mācību vadības pavēlniecības apakšvienību komandieri,  Regulāro spēku vienību komandieri, kā arī Ādažu bāzē izvietoto vienību komandieri.

Mācību centrs nodrošinās centralizētu kaujas atbalsta un nodrošinājuma speciālistu apmācību. Centrs realizēs apmācību tādās kaujas atbalsta jomās kā sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšana, militāro inženieru apmācība, prettanku ieroču sistēmu un nodrošinājuma speciālistu apmācība. Mācību centrā atradīsies arī mehanizācijas mācību daļa, uguns atbalsta mācību daļa un simulatoru mācību daļa.

Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centrs veidots uz Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas bāzes, un tas atradīsies tiešā Mācību vadības pavēlniecības komandiera pakļautībā. Mācību centra komandiera amatā plānots iecelt Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas komandieri majoru Egilu Dēvitu.

Ģenerālleitnants L. Kalniņš, uzrunājot klātesošos uzsvēra: “Šis ir spilgts piemērs tam, kā racionāli izmantojot resursus un ieguldot savu intelektuālo potenciālu un izdomu mūsu kopējās lietas ietvaros esam sasnieguši maksimālo efektu, lai nodrošinātu nepieciešamību, kas izriet no spēju attīstības projektiem.”
 
“Mēs esam savienojuši jau esošās spējas, kas ir Mehanizētajā kājnieku brigādē ar Mācību vadības pavēlniecības spējām. Mēs esam sasnieguši labu rezultātu un šodien ar gandarījumu es varu stāvēt jūsu priekšā un ar prieku raudzīties nākotnē,” norāda ģenerālleitnants L. Kalniņš.

Dalies ar šo ziņu