Ādažu bāzē atklātas divas jaunas kazarmas

NBS
Sargs.lv
kazarma
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

30. augustā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Ivo Mogiļnijs piedalījās divu jaunu kazarmu ēku atklāšanā Ādažu bāzē.

Ādažu bāzē atklātas divas jaunas kazarmas

“Šī ir vēsturiska diena šeit Ādažu bāzē, jo, atklājot šīs divas jaunuzceltās kazarmas, mēs noslēdzam plānoto un 2014. gadā uzsākto trīs stāvu kazarmu kompleksa būvniecību,” kazarmu atklāšanā uzsvēra aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

“Pirms diviem mēnešiem es apliecināju, ka kaujas grupa ir labās rokās un ka Latvijā mēs nodrošināsim uzņemošās valsts atbalstu augstā līmenī. Šodienas notikums pierāda to, ka mēs turam doto vārdu,” uzrunājot pasākumā klātesošos NATO paplašinātās kaujas grupas karavīrus, atzina ministrs.

R. Bergmanis arī norādīja, ka gan šīs jaunuzceltās kazarmas, gan tās, ko plānots būvēt nākotnē, ir ieguldījums Ādažu bāzes attīstībā un kalpos Latvijas bruņotajiem spēkiem tieši tāpat kā uzņemot sabiedrotos mēs pildām uzņemošās valsts pienākumus, lai plecu pie pleca ar sabiedrotajiem stāvētu pretī jebkādai agresijai pret Latviju, ja vien tas būs nepieciešams.

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis I.Mogiļnijs uzsvēra, ka jaunuzbūvētās kazarmas būtiski palielinās Ādažu garnizona kapacitāti un nozīmīgi uzlabos  NATO sešu nāciju kaujas grupas karavīru ikdienas sadzīves apstākļus, kā arī pateicās visiem,  kas piedalījās šī projekta īstenošanā.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku kapelāns majors Raimonds Krasinskis iesvētīja jaunās kazarmu ēkas un novēlēja, lai ikviena karavīra gars ir ļoti stiprs, kalpojot tēvijai. Kapelāns atzina, ka šo kazarmu būvniecība apliecina to, ka mēs turpinām stiprināt savu valsti. Tāpat majors R. Krasinskis uzsvēra viesmīlības nozīmi sabiedroto uzņemšanā un apliecināja, ka laba, skaista vide palīdz karavīram pildīt tiešos pienākumus.  

Jaunās kazarmas patlaban kalpos NATO paplašinātās kaujas grupas Latvijā karavīru uzņemšanai. Katrā no tām var izvietot līdz 304 karavīrus. Kazarmas ir trīs stāvu ēkas, un katras ēkas platība ir 3000 kvadrātmetru.

Šo kazarmu būvniecība tika uzsākta 2016. gada rudenī, un to īstenoja uzņēmums SIA “Abora”. Abu kazarmu būvniecības kopējās izmaksas ir 8 048 302 eiro.

Pavisam Ādažu bāzē uzbūvētas četras šāda veida kazarmas, pirmā no tām tika atklāta 2014. gada novembrī un otrā – 2016. gada oktobrī.

Dalies ar šo ziņu