Latvijas Gaisa spēku leitnants iegūst ieroču vadības speciālista kvalifikāciju

NBS
Sargs.lv
2F5AAB23BA6046619813D0ED68F9B865.jpg

Pusgadu ilgušo ieroču vadības speciālistu apmācību veiksmīgi pabeidzis Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku leitnants Aivis Kusiņš, piedaloties Baltijas valstu kopīgi īstenotā apmācības projektā.

Latvijas Gaisa spēku leitnants iegūst ieroču vadības speciālista kvalifikāciju

Sākotnējā trīs mēnešus ilgā teorētiskā apmācība notika Baltijas Apvienotajā kontroles un ziņošanas centrā Karmelavā, Lietuvā. Savukārt praktiskā apmācībā turpinājās Emari Gaisa spēku bāzē, Igaunijā.

Visu apmācības procesu pārraudzīja un īstenoja divi Latvijas ieroču vadības speciālisti. Lidojumu pilnvērtīgā nodrošināšanā bija iesaistīts Igaunijas Gaisa spēku kontroles centrs, četri Igaunijas piloti un viens Latvijas pilots.

Ieroču vadības speciālistu apmācību Latvija jau no 2007. gada veic sadarbībā ar Igauniju. Latvija projektā aktīvi iesaistījās no 2007. līdz 2008. gadam, no 2010. līdz 2013. gadam un šogad.

Šis projekts apliecina Baltijas valstu ciešo sadarbību taktiskā līmenī. Desmit gadu laikā tā īstenošanā ir bijuši iesaistīti trīs Latvijas un astoņi Igaunijas piloti, un tā ietvaros apmācīti visi Latvijas un Igaunijas ieroču vadības speciālisti, kuri pašlaik nodrošina Baltijas valstu gaisa patruļas vadību.

Dalies ar šo ziņu