NAA kadetu komanda draudzības spēlē tiekas ar Ķīnas Jūras spēku jūrniekiem

Sports
Sargs.lv
2B91EB575F6943FFB7D7929D7B3B1A3D.jpg

6. augustā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas stadionā Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti aizvadīja aizraujošu draudzības spēli futbolā ar Ķīnas Jūras spēku komandu. Tā mūsu kadetiem bija unikāla iespēja, jo Ķīnas jūras spēku kuģu grupa Rīgā bija ieradusies vien uz četrām dienām. Kadeti ne tikai varēja mēroties spēkiem sportojot, bet arī izmantot iespēju un apskatīt klātienē vienu no kuģiem.

NAA kadetu komanda draudzības spēlē tiekas ar Ķīnas Jūras spēku jūrniekiem

Pirmajā spēles daļā NAA kadetu futbola komanda bija pārāka un guva uzvaru, taču deva iespēju viesiem atspēlēties un turpināja spēli sadaloties jauktās komandās. Interesantākā spēlēs daļa bija pēcspēles soda sitieni, kur gan skatītāji, gan spēlētāji juta līdzi vienlīdz stipri abām komandām. Rezultātā noteikt uzvarētāju vairs nebija tik svarīgi, kā gūt pozitīvas emocijas spēles laikā.

Ķīnas jūras spēku kuģu grupas trīs kuģi viesojās Rīgas ostā no 5. līdz 8.augustam. 19.jūlijā, ieejot starptautiskajos ūdeņos no Ziemeļjūras caur Dānijas jūras šaurumu Baltijas jūrā, tos sagaidīja NATO 1.pastāvīgā Jūras spēku grupa (SNMG1), lai veiktu savstarpēji koordinētu sadarbības manevru abu valstu kuģu grupu ieiešanai Baltijas jūrā.

Ķīnas kuģu vizīte Rīgas ostā notika Latvijas – Ķīnas divpusējo attiecību ietvaros, kas ir vēl viens apliecinājums abu valstu aktīvai un veiksmīgai sadarbībai. NATO un Ķīnas jūras spēku kuģu grupām jau ir ilgtermiņa sadarbība, piemēram, veicot kopīgas operācijas Adenas līcī Eiropas Savienības pretpirātisma operācijas “Atalanta” ietvaros. Jau 2012.gadā Latvijas Aizsardzības ministrija Ķīnas jūras spēkiem izteica uzaicinājumu apmeklēt Latviju.

Latvijas un Ķīnas divpusējās sadarbības ietvaros militārās izglītības jomā uz Pekinas Starptautisko Simpoziju pieredzes apmaiņā regulāri dodas Latvijas eksperti, savukārt Ķīnas militārie zinātnieki - apmeklē Latviju. Iepriekšējā reize, kad Ķīnas jūras spēku kuģi iegāja Ziemeļjūrā un Baltijas jūrā bija 2015. gada oktobrī.

Dalies ar šo ziņu